Categories: Ştiri sănătate

Medicul care trage un semnal de alarmă privind consumul anumitor medicamente împotriva covid: Antiviralele nu se iau ca prevenție!

Medicul Gabriel Tatu-Chițoiu a tras un semnal de alarmă privind antiviralele. Acesta a contestat eficiența arbidolului – un antiviral consumat de români ca prevenție împotriva covid-19. ARBIDOLUL a fost în centrul atenției zilele acestea și dupa ce Gigi Becali a anunțat că are un camion cu pastile ce ar putea reda șansa la o viață sănătoasă pentru 40.000 de oameni.

„Amăgirea existenței unui tratament eficace în COVID-19 în locul vaccinării este întreținută pe diverse canale. Recent, un deputat a venit în parlamentul României cu câteva mostre de Arbidol – antiviral originar din Rusia/China -, cumpărat de la Chișinău, folosit în gripă pentru a susține utilizarea lui pe scară largă în Romania. Arbidol este înghițit în acest moment de o grămadă de români în speranța de a nu face COVID în loc de a se vaccina. Despre eficiența/ineficiența lui și a altor virale am vorbit aici.

Repet: antiviralele nu se iau ca prevenție. Ele se iau (cu rezultate minore daca nu chiar inexistente) în primele zile de boală cu speranța de a nu face o formă severă. Dar numai sub supraveghere medicală și conștient fiind de faptul că antiviralele sunt recunoscute pentru potențialul de a induce malformații congenitale la copiii care sunt procreati în timp ce viitorii lor părinți iau antivirale.

Consumul de Arbidol în Rusia

În ciuda Arbidol-ului (care, după unele date, nici nu ar mai fi folosit in Rusia), numărul cazurilor COVID si al morților COVID au fost în continuă creștere în Rusia. În prezent, Rusia se află în cel mai critic punct al pandemiei ei, fapt care poate fi văzut în graficele de mai jos… Iar echipa de fotbal a lui Becali (mare promotor de Arbidol) este pusă la pământ de Covid, în frunte cu antrenorul ei. Bănuiesc ca Becali îi va pune pe băieți să alerge la meciuri imediat dupa ce testele PCR li se vor negativa… Nu va găsi de cuviință să le facă la toti RMN cardiac ca să depisteze eventuala miocardita indusă de COVID la aceștia…”, a scris medicul Gabriel Tatu-Chițoiu pe Facebook.

„Dacă ați știi cum interferează cu ARN-ul vostru faimoasele antivirale…”

Și medicul Octavian Jurma a tras un semnal de alarmă.

„Vaccinați-vă oameni buni că să nu va trebuiască îngrijire medicală de nici un fel în săptămânile care urmează. E sigurul tratament care va ține departe de formele grave de boală și de ATI. Da, bla, bla, bla negaționist, sunt cazuri pe care vaccinul nu îi ajută la fel cum sunt cazuri în care parașuta nu se deschide când sari din avion. Dar asta nu înseamnă că e totuna dacă sari cu sau fără parașută dintr-un avion care se prăbușește în flăcări.

PS. Dacă ați ști cum interferează cu ARN-ul vostru faimoasele antivirale miraculoase, v-ați vaccina săptămânal numai să nu aveți nevoie de ele.”, a scris Octavian Jurma pe Facebook.

Recent Posts

Psoriazis: Cauze, simptome și tratament

Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…

5 minute ago

Vreme de coșmar în Italia, cu urmări și în România. Ploi și inundații fără precedent în ultimile secole

Alertă METEO: Vremea rea continuă în nordul Italiei, în special în regiunile Lombardia și Veneto.…

36 de minute ago

Peste 100.000 de pachete de pâine cu resturi de șobolani au fost retrase de pe piață

Peste 100.000 de pachete de pâine feliată retrase de pe piață. În orice țară, siguranța…

o oră ago

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate. Femeia a murit de septicemie

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…

2 ore ago

Terapia durerii: ce este, când se recomandă, beneficii. Opt metode eficiente de gestionare a durerii

În contextul medicinei moderne, terapia durerii reprezintă o componentă-cheie în îngrijirea pacienților. Aceasta se refera…

2 ore ago

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică