vineri, august 12, 2022

Gigi Becali a solicitat autorităților să îi permită să distribuie antivirale cu autorizație în farmacii, capacitatea sa de producție fiind foarte mare. Acesta a susținut că astfel, oamenii nu ar mai achiziționa pastile de pe piața neagră, și în plus, ar ajuta la eradicarea pandemiei.

Afaceristul susține că a încercat să aducă în România un camion de pastile Arbidol, medicament aflat la momentul respectiv în protocolul de tratament COVID-19. Între timp, medicamentul a fost trecut în categoria antiviralelor pentru care nu există suficiente dovezi de eficacitate.

Te-ar mai interesa: Dr. Vasi Rădulescu: Ce expresii să folosim la medi...

Mașina în care se află medicamentele pentru 40.000 de mii de persoane este acum blocată la vamă, a explicat Gigi Becali:

„Am adus Arbidol prima dată când Tătaru, om de acțiune, imediat a luat atitudine și l-a băgat în protocolul de Covid. După aia, pentru faptul că eu îl aduceam și îl dădeam donație, mi-au și respins un camion care și acum e în vamă la ruși. Și după l-au și scos. (…)

Nelu Tătaru a introdus Arbidolul în protocolul Covid, după am început să îl dau la spitale. Directorii de spitale au făcut o adresă la Ministerul Sănătății, au spus că Arbidolul e foarte bun. Ca atare, l-au băgat în protocol, după l-a scos userista. Ea cred că l-a scos, că nu mai este în protocol acum. (…)

Te-ar mai interesa: 13 august, zi de mare sărbătoare pentru creștinii ...

L-am sunat pe Voiculescu, când a fost ministru, și i-am zis: Vrei să nu mai fie pandemie în România? Lasă-mă pe mine să fac Arbidol și Ivermectină și dau cadou. După nu mi-a mai răspuns la telefon.

S-a blocat în vamă camionul cu Arbidol, și acum e la Ruși. Am făcut cerere să mi-l aducă. Cred că sunt pentru 30-40.000 de mii de bolnavi. (…) Cu un aparat de 200.000 de euro poți să produci pe zi chiar și un milion de pastile.”

Te-ar mai interesa: NU decoji castraveții. Iată ce beneficii oferă pen...

Gigi Becali solicită autorităților să îi permită să distribuie antivirale cu autorizație în farmacii, pentru ca oamenii să nu mai cumpere de pe piața neagră.

„Avem fabrică de Arbidol la Otopeni, care fabrică pentru Rusia. La clinica mea am luat aprobare să fabric Arbdiol, deci la ora asta eu fabric Arbidol, am aparatură pentru a face 10.000 de pastile pe oră. Ei îți dau aprobare să fabrici, dar strict pentru pacienții mei, nu îți dau voie să îl pui pe piață. (…)

Te-ar mai interesa: Aplicație care te răsplătește să faci sport: Când ...

Dacă ei îmi aprobă, iau substanță activă din India pentru Arbidol. În 3-4 zile vine substanța și după fabric pentru toată România, fac cadou. De ce de la mine nu primiți și de la olandezi primiți?”, a declarat Gigi Becali pentru Antena 3.

Directorul Agenției Naționale a Medicamentului, Robert Ancuceanu, a transmis, într-o intervenție la Antena 3, că Arbidolul nu se află în protocolul de tratament COVID-19:

Te-ar mai interesa: Se schimbă legea pentru concediul paternal și inde...

„Deocamdată protocolul oficial de COVID din România nu recomandă Arbidolul, este trecut la alte antivirale pentru care nu există suficiente dovezi de eficacitate, așa menționează protocolul în prezent.”

Robert Ancuceanu a explicat cum poate fi autorizat un medicament pentru a fi pus pe piață:

„Conform articolului 6 din directiva 2001/83, niciun medicament nu poate fi pus pe piață fără autorizație acordată de Agenția Europeană a Medicamentului sau Agenția Națională a medicamentului. Trebuie să obțină o autorizație de punere pe piață. Pentru aceasta se depun niște documente prevăzute în direcția 2001/83 și care sunt agreate în toate regiunile mari geopolitice ale lumii. Ele sunt evaluate și se acordă autorizație de punere pe piață. O variantă alternativă mai rapidă în această perioadă este o autorizație de nevoi speciale pentru medicamentele care sunt incluse și recomandate în protocolul de tratament COVID-19. (…)

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private