Categories: Ştiri sănătate

Medicul infecționist Adrian Streinu-Cercel: Viața bate filmul! Vreau să vă fac o mărturisire

Din cuprinsul articolului

Medicul infecționist Adrian Streinu-Cercel a vorbit despre rolul anticorpilor monoclonali în tratamentul Covid-19.

Fiind întrebat de DCMedical dacă au fost înregistrate progrese în tratamentul medicamentos al infecției cu SARS-CoV-2, medicul infecționist a mărturisit că „sigur” și că „Remdesivirul și-a dovedit utilitatea”.

„Am apărut apoi terapiile orale, cu cele două medicamente de la Merck și de la Pfizer. Cel de la Merck, cu o rată de succes de 50% – 54%, iar cel de la Pfizer cu o rată de succes de 80%, dar din păcate pe acesta din urmă nu-l avem.

Care a fost principalul motiv al deceselor și cazurilor grave COVID-19. Streinu-Cercel: E neplăcut, dar a făcut diferența

În schimb, celelalte medicamente de tip anticorpi monoclonali au făcut diferența la cazurile severe și da, ele acești anticorpi monoclonali rămân în continuare în uz. Și asociați cu anticorpii monoclonali anti-Spike, rata de succes crește considerabil.

Și aici vreau să vă fac o mărturisire. Administrarea de anticorpi monoclonali la pacientul în primele zile îi schimbă complet parcursul evoluției.

Adică starea de bine se intalează în cca 24, maximum 48 de ore. În mod evident, raportat de către pacient. Adică ceea ce numim studii din viața reală”, a declarat medicul Adrian Streinu-Cercel, în excusivitate pentru DC Medical, în cadrul emisiunii „Academia de Sănătate”.

„Viața bate filmul!”

„Există opinii conform cărora anticorpii monoclonali nu ar fi eficienți față de Omicron, unii chiar au oprit administrarea lor”, a completat Irinel Popescu.

„Categoric! Numai că, ce să vezi, viața bate filmul! Și noi, acolo unde am administrat, am avut rate de succes cât de poate de bune, 100% și se pare că diferența dintre anticorpul monoclonal, care este făcut in virtro și cel care este făcut in vivo, face diferența, pentru că nu are exact aceeași structură, ci are o structură mai largă, ceea ce permite cuplarea și a unor zone ale receptorilor, care în mod obișnuit, din anticorpii propri nu poate fi atacat”, a mai spus medicul infecționist Adrian Streinu-Cercel.

Recent Posts

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

15 minute ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

44 de minute ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

o oră ago

19 mai 2022. Sfântul Mucenic Patrichie, mare vindecător de boli. Rugăciunea în această zi îți aduce alinare și te scapă de necazuri

În ziua de 19 iunie, creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Mucenic Patrichie, episcopul Prusiei…

2 ore ago

Alimente și băuturi care mențin un ficat sănătos și fericit. Reduc riscul de boli hepatice, de la hepatită, la cancer de ficat

Alimente și băuturi pentru un ficat sănătos. Ficatul funcționează și ca un organ care ajută…

2 ore ago

Bonă reținută în București. Părinții au filmat-o când le agresa copilul de un an

Bonă reținută în București. O femeie care avea grijă de un băiețel de un an…

3 ore ago

Citeste si: