Mediul Radu Țincu a exclus acest aliment din dietă: „Toată lumea mănâncă, dar nu trebuie să o facem zilnic”

Prezent în cadrul podcastului realizat de Cătălin Măruță, medicul Radu Țincu a dezvăluit care este alimentul pe care l-a exclus de ani de zile din dietă.

Medicul toxicolog precizează că există o excepție pe care o face, din când în când, atunci când îi este poftă de aceste produse.

„Nu încurajez consumul de mezeluri. De ani de zile nu mănânc mezeluri. Nu spun că trebuie eliminate complet din alimentație, dar este bine să nu mâncăm în fiecare zi. Nu trebuie să abuzăm de ele pentru că au nitrați”, a spus Radu Țincu la podcastul lui Cătălin Măruță.

„Nitrații fac un lucru prost în organism, dincolo de efectele toxice pe termen lung. Mezelurile fac un lucru rău: oxidează fierul din hemoglobină și o parte din hemoglobină nu mai funcționează normal. În timp, se poate ajunge la o modificare a capacității de transport a oxigenului”, a explicat medicul.

„Nu zic că nu am mai mâncat deloc. Putem merge la restaurant să mâncăm niște mezeluri italienești. Toată lumea mănâncă și bea un vin roșu, dar nu trebuie să o facem zilnic”, a ținut să precizeze medicul toxicolog Radu Țincu.

Cum scapi de diabet

Medicul Radu Țincu a explicat în podcast-ul lui Cătălin Măruță ce este diabetul și cum poți scăpa de această afecțiune.

„Diabetul este proporțional cu circumferința abdominală. Cu cât avem circumferința abdominală mai mare, adică depunerea de grăsime de pe abdomen este mai mare în centimetri, cu atât riscul de a dezvolta diabet zaharat este mai mare”, a transmis Radu Țincu.

„Adică ne măsurăm colăcei?”, l-a întrebat Cătălin Măruță pe invitatul său. „Da, da, colăceii. Pentru că acolo în colăcei există adipocite și ele fac ca insulina să nu mai poată funcționa să metabolizeze glucoza”, a explicat medicul.

Medicul Radu Țincu: „O mare parte dintre ei nu vor mai avea nevoie de diabetice”

Potrivit spuselor medicului de la Spitalul Floreasca, pot scăpa de diabet cei care reușesc să scadă în greutate. Dacă se ajunge la greutatea normală, mulți dintre pacienți nu vor mai avea nevoie de medicamente. Important de reținut este că acest lucru se poate întâmpla dacă o persoană nu a ajuns la insulină!

„Există și reversul. Marea Britanie e prima țară din lume care a introdus reducerea greutății prin program național la diabetici. Acest lucru a dus la remisia necesității tratamentului diabetic cu 70%. Dacă într-un an ajungi la greutatea normală nu mai ai nevoie de medicamente pentru diabet.

Pot să scape de diabet dacă nu au ajuns la insulină, pentru că asta înseamnă că s-a epuizat capacitatea pancreasului de a produce. Cei care sunt pe antidiabetice orale, daca vor scădea în greutate și vor ajunge la greutate normală, o mare parte dintre ei nu vor mai avea nevoie de diabetice. Pentru că grăsimea de burtă crește rezistența la insulină”, a povestit medicul, potrivit Click.

Recent Posts

Aurul verde: infuzia antiinflamatoare ancestrală asiatică care este cheia tinereții

Printre curiozitățile pe care le ascunde ceaiul verde, una dintre cele mai frapante este faptul…

23 de minute ago

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli de inimă în decurs de un an după naștere

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli cardiace. Există o creștere semnificativă a riscului de a…

53 de minute ago

Un adolescent de 14 ani a murit după ce a mâncat un singur chips picant. Ambalajul avertiza că provoacă „durere intensă”

Tragedie în America, unde un adolescent a murit după ce a mâncat un chips extrem…

2 ore ago

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Ce condiție trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Pensionarii și persoanele în…

2 ore ago

Horoscop zilnic 17 mai. Certuri și discuții. Află care sunt zodiile care vor avea parte de dezamăgiri

Horoscop 17 mai 2024. Află care sunt predicțiile astrelor pentru toate semnele zodiacale, în materie…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică