duminică, iunie 4, 2023

Alimentația ocupa un rol important în prevenția cancerului. Nu este prima oară când nutriționiștii trag un semnal de alarmă cu privire la consumul de mezeluri. „Daca se consuma constant, mai mult de 100 g, putem vorbi de cancer”, spune medicul nutriționist Lygia Alexandrescu.

Adevărul despre mezeluri. Nutriționist: „Daca se consuma constant, mai mult de 100 g, putem vorbi de cancer”

Mezelurile se numără printre cele mai toxice alimente, spun specialiştii. Ei au demonstrat că mâncarea pentru câini sau pisici este mult mai sănătoasă decât parizerul preferat de români la micul dejun.

Te-ar mai interesa: „Cele mai nesănătoase produse” pe care ar fi bine ...

Echipa Antena 3 a făcut un experiment pentru a vedea ce preferă mai mult motanul Simba. Mezeluri sau pliculet cu carne neprocesata?

„Într-un recipient am tăiat o felie de parizer cumpărat din comerţ, iar în celălalt am pus un pliculeţ de hrană pentru pisici pe bază de carne. Îl lăsam pe Simba să aleagă ce preferă”, a precizat reporterul Antena 3, Mara Maer.

Surpriză! Simba a preferat mai mult hrana pe baza de carne neprocesată.

„Am încercat din nou dar de această dată am acoperit și bolurile de mâncare pentru a nu le influența decizia, însă Simba nu pare că și-a schimbat părerea nici de această dată. A evitat mezelurile si a ales din nou pliculețul”

Te-ar mai interesa: Semințele care desfundă vasele de sânge, curăță co...

Pentru a avea gust, în mezeluri este adăugat glutamatul de sodiu. Acesta are capacitatea de a stimula creierul să perceapă gustul de sute de ori mai intens. Chiar și așa, animalutele nu se lasă păcălite.

Alimentația animalelor, dacă este o mâncare de bună calitate, este făcută proporțional încât să aibă și protene și vitamine și minerale. Nu consumă anumite alimente trebuie să le placă gustul și și mirosul”, spune Graure Iulia, medic veterinar.

Te-ar mai interesa: Mihai Voropschievi a realizat horoscopul sufletelo...

Românii aleg însă mâncarea animalelor de companie cu mai multa grijă, în comparație cu propriul coș de cumpărături.

Obiceiul prost al românilor de a cumpără mezeluri dezosate crește îngrijorător de la an la an. Deși cunosc riscurile la care se expun, 7 din 10 le consuma cel puțin o dată pe săptămână datorită gustului plăcut, spun ei.

Un parizer are până la 10 E-uri, dintre care unele favorizează apariția bolilor grave

„Marea problemă a mezelurilor este felul în care e prelucrată carnea. E multă slănină, sunt multe zgarciuri. Dacă se consumă constant, pentru că este un efect care se adună în timp, vorbim despre creșteri de colesterol, creșteri de trigliceride, riscul de apariție al diabetului, a gutei, și dacă se consumă constant, de 5 ori pe săptămâna, mai mult de 100 g, putem vorbi de cancer”, avertizează medicul nutriționist Lygia Alexandrescu.

Te-ar mai interesa: Cea mai bună modalitate pentru a avea pe masă cei ...

De cele mai multe ori, însă, oamenii nu fac alegeri în funcție de aditivii alimentari, ci mai degrabă în funcție de preț.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private