Categories: Ştiri sănătate

Membru al Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lusanne: „Cazul Simonei Halep e cu totul diferit față de cel al Sharapovei. Simona Halep va fi …”

În acest moment, sportiva româncă este suspendată provizoriu pentru doping, însă un verdict în cazul său va fi dat abia spre finalul anului viitor, procedurile fiind complicate.

Această informație a fost susținută de către Cristian Jura, membru al Diviziei Antidoping a Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

Roxadustat este o “substanţă nespecifică”, iar Simona Halep nu poate primi o suspendare mai mică de 12 luni, indiferent care sunt circumstanțele atenuante.

Dacă se dovedeşte încălcarea intenţionată a listei interzise impuse de Agenția Mondială Antidoping (WADA), perioada de suspendare este de 4 ani.

Juristul Cristian Jura a explicat care sunt procedurile în următoarea perioadă.

„Vor fi două înfățișări, pentru că în conformitate cu regulamentele Federației de Tenis, noi acum suntem în etapa a 2-a în care sportivul poate contesta în fața Sports Resolutions, care defapt este tot un soi de tribunal independent cu toate că el este organizat sub forma unei neorganizații guvernamentale, este un ONG independent.

Prima contestație va veni la Sports Resolutions, în care va contesta decizia de suspendare și după care dacă nu este mulțumită, ea poate să facă apel la TASS și acolo are din nou posibilitatea să aleagă un arbitru și să se judece.

Alte probe nu vor mai fi recoltate, sunt doar proba A și B care au fost analizate deja, deci din acest punct nu o să se mai întâmple nimic. Avem doar buletinele de analiză și suntem doar în etapa procedurală de mers în fața unui tribunal și de a încerca să-ți dovedești nevinovăția.

Nu vom avea un verdict mai devreme de un an și asta doar dacă sportiva va cere o procedură rapidă de contestare (expedite arbitration) a rezultatului WADA.

Știți cum este și cu procedura asta, sportivul o cere și trebuie văzut dacă se aprobă sau nu. În perioada asta poate juca doar la turnee demonstrative, dar atât.
Sunt mai multe interdicții cu privire la ce poate să facă sau ce nu poate să facă, dar în principal nu poate juca meciuri oficiale și asta este el mai important.

Cazul Simonei Halep e cu totul diferit față de cel al Sharapovei, nu trebuie sa le comparăm.

Rusoaica a folosit o substanță aflată pe lista de tranziție a celor interzise, pe când Simona e acuzată pentru dopaj cu o substanță interzisă de mai multi ani”, a declarat Cristian Jura la Radio Sport Total FM.

Recent Posts

Rinită alergică

Rinită alergică. Care sunt pericolele și cum să faceți față unui nas înfundat sau care…

6 minute ago

Pensionarii care trebuie să se prezinte, cât mai repede, la Casa de Pensii. Află despre ce ofertă este vorba

Pensionarii care trebuie să se prezinte, cât mai repede, la Casa de Pensii. Află despre…

37 de minute ago

O nouă metodă de transplant ar putea fi aplicată şi în România

În viitor, medicii români ar putea să transplanteze organe de la donatori decedaţi prin „moarte…

51 de minute ago

Un supliment extrem de popular poate ajuta la ameliorarea constipației. Cum să alegi ce tip este cel mai bun pentru tine

Supliment popular pentru un scaun bun. Deși sunt eficiente, laxativele pot avea efecte secundare incomode,…

o oră ago

Se întâmplă în România! Un pacient stă cu piciorul rupt de 10 zile, pentru că medicul chirurg și anestezistul sunt certați

Pacient neoperat din cauza unui conflict între medici. Caz incredibil într-un spital din România. Când…

2 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică