joi, decembrie 8, 2022

Simona Halep a fost depistată pozitiv la testul antidoping. Sportiva a anunțat că e vorba de Roxadustat, o substanță interzisă în tenisul profesionist, la US Open 2022, competiție care s-a desfășurat în august. Simona Halep care neagă că s-a dopat, a fost suspendată provizoriu de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului, dar nu este clar pentru ce perioadă.

„Astăzi începe cel mai greu meci al vieții mele. Am fost notificată că am fost testată pozitiv pentru o substanță numită Roxadustat într-o cantitate extrem de mică, ceea ce este cel mai mare șoc al vieții mele”, a anunțat Simona Halep.

Te-ar mai interesa: Parteneriat istoric între spitalele din București ...

„Nu e despre titluri sau bani, e despre onoare”

Românca neagă în totalitate acuzațiile și spune că va lupta pentru a-și salva renumele.

„De-a lungul întregii mele cariere, ideea de a trișa nu mi-a trecut niciodată prin minte, e total în opoziție cu valorile cu care am fost educată. Mă simt complet confuză și trădată.

Voi lupta până la sfârșit să dovedesc că n-am luat niciodată intenționat o substanță interzisă și am încredere că mai devreme sau mai târziu adevărul va ieși la iveală”, a completat ea. „Nu e despre titluri sau bani, e despre onoare și povestea de dragoste pe care am dezvoltat-o cu tenisul în ultimii 25 de ani”, completează sportiva.

Te-ar mai interesa: Ai un risc major să dezvolți cheaguri de sânge dac...

Agenția Internațională de Integritate a Tenisului a confirmat că Simona Halep a fost suspendată provizoriu în temeiul articolului 7.12.1 din Programul antidoping de tenis din 2022 (TADP). ITIA a trimis jucătorului o notificare pre-inculpare cu privire la o încălcare a regulilor anti-doping la 7 octombrie 2022, potrivit publicației de specialitate TennisTonic.

Simona Halep a contestat prima probă, dar și rezultatul eșantionului B a ieșit tot pozitiv, astfel că a fost suspendată provizoriu de la toate competițiile sportive. La US Open 2022, unde a fost prinsă dopată, Simona Halep a pierdut încă din primul tur împotriva ucrainencei Daria Snigur, scor 2-6, 6-0, 4-6.

Te-ar mai interesa: Tulburarea de somn care îmbătrânește și îngroașă v...

Aflată pe locul 9 mondial, Simona Halep nu a mai jucat niciun meci de la US Open. După ce s-a operat la nas, ea a anunțat că în aceste momente are nevoie de recuperare. Dacă, inițial, ea a spus că va lipsi de pe teren doar câteva luni, a transmis apoi că se va întoarce abia în 2023.

Ce e Roxadustat

Această substanță este un inhibitor al prolil-hidroxilazei HIF care crește producția endogenă de eritropoietină și stimulează producția de hemoglobină și celule roșii din sânge.

Te-ar mai interesa: Poate duce ACEST medicament împotriva acneei la de...

Roxadustat a primit prima aprobare în China, pe 17 decembrie 2018, pentru a fi administrată în vederea tratamentului anemiei pacienților dependenți de dializă.

Uniunea Europeană și-a dat acordul pentru administrarea substanței Roxadustat în urmă cu aproximativ un an de zile, în august 2021.

Întrucât administrarea de Roxadustat poate spori performanțele sportivilor, substanța a fost inclusă pe lista substanțelor interzise.

Te-ar mai interesa: Semnul ficatului gras care apare în palme. Nu îl i...

Printre efectele secundare ale substanței Roxadustat se numără hipertensiunea arterială, tromboză vasculară (formarea de cheaguri de sânge în vasele de sânge), diaree, edem periferic (excesul de lichid de la nivelul zonelor inferioare ale corpului – glezne, picioare), hiperkaliemie (ridicarea nivelului de potasiu din sânge) și greață.

Acest medicament, comercializat sub brandul Evrenzo, se administrează pe cale orală.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private