Categories: Stil de viaţă

Menopauza are nevoie de un stil de viață complet nou. Trebuie să știi care este dieta pentru menopauză

Menopauza vine cu schimbări majore în viața femeii aflate în acest punct al vieții sale. Cele mai multe femei aflate la menopauză încep să se îngrijoreze pentru viitor, pentru ceea ce li se pare un coșmar din care nu mai pot ieși.

Dar există o serie de lucruri care pot fi făcute pentru a ne ajuta să îmbătrânim cu grație și, mai ales, sănătos.

Trebuie doar să fim mai atente la stilul de viață, la ceea ce mâncăm, să ne aliniem dieta la noile nevoi ale organismului, în ideea de a-l menaja și de a atenua simptomele adesea asociate cu menopauza.

Alimentația femeii aflată la menopauză trebuie să conțină, obligatoriu, fructe și legume bogate în vitamine și săruri minerale, precum și surse alimentare de fibre, carbohidrați și proteine.

Proteinele sunt una dintre sursele de energie cele mai complexe pentru organism. Nu săriți niciodată peste micul dejun când sunteți la menopauza!

Bufeurile pot fi controlate prin reducerea consumului de cafea, ceai, alcool, evitarea dulciurilor ultrarafinate, a băuturilor răcoritoare din comerț și a mâncărurilor excesiv de condimentate.

Iată, în continuare, grupele principale de nutrienți indispensabili femeilor aflate la menopauză:

CARBOHIDRAȚII. Pe măsură ce hormonii fluctuează, au loc schimbări și în chimia creierului. Mai ales în stabilitatea nivelului de serotonină. Femeile, între perioadele de pre și de post-menopauză se luptă adesea cu o depresie ușoară, ce ar putea avea legătură și cu fluctuația nivelului de serotonină, spre valori mai scăzute decât normal.

Alimentele bogate în carbohidrați precum pâine, orez, vegetale cu conținut crescut de amidon pot fi de folos în menținerea unui nivel optim de serotonină.

O singură felie de pâine din cereale integrale, unsă cu gem, e suficientă uneori pentru a reda pe loc starea de spirit.

CALCIUL. În această perioadă, femeile se confruntă cu probleme majore de sănătate, inclusiv escaladarea riscului de osteoporoză.

Cele care au consumat calciu pe toată durata vieții intră în menopauză cu oase puternice și prezintă un risc mai scăzut de decalcifiere a oaselor. În timp ce produsele lactate sunt, adesea, prima opțiune, există o mulțime de alte surse naturale, inclusiv verdețurile cu frunze închise la culoare: kale, broccoli, dar și migdale, sfecla, fasolea, sardinele, somonul, semințele de susan și de chia.

Evitați consumul exagerat de cafea, fiindcă împiedică prin cofeină absorbția calciului în organism.

VITAMINA D. La menopauză, femeile trebuie să mănânce alimente bogate în vitamina D. Pește gras, ulei de pește, ficat, lapte de migdale și să stea la soare zilnic, 10 minute.

Sunt recomandate inclusiv suplimentele de vitamina D.

FITOESTROGENII. Îi luați din uleiul de măsline, nuci, migdale, soia.

ALIMENTE BENEFICE ÎN BOLILE DE INIMĂ. Bolile acestea trebuie prevenite, odată ajunse la menopauză. Se impune jumătate de oră de mișcare zilnic, o dietă bogată în fibre, în fructe și legume colorate și lactate degresate. Obligatoriu, renunțați la fumat, dacă aveți acest viciu.

PROTEINE. Sunt esențiale la orice vârstă. Consumați pește constant și carne de pasăre, de proveniență ecologică. Este important să evitați carnea injectată cu hormoni din comerț. Sau rezumați-vă doar la pește și ouă.

Recent Posts

Peste 100.000 de pachete de pâine cu resturi de șobolani au fost retrase de pe piață

Peste 100.000 de pachete de pâine feliată retrase de pe piață. În orice țară, siguranța…

16 minute ago

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate. Femeia a murit de septicemie

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…

45 de minute ago

Terapia durerii: ce este, când se recomandă, beneficii. Opt metode eficiente de gestionare a durerii

În contextul medicinei moderne, terapia durerii reprezintă o componentă-cheie în îngrijirea pacienților. Aceasta se refera…

o oră ago

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

11 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

11 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra