Merișorul vine de hac infecțiilor urinare

Femeile care au infecții urinare repetate le pot combate cu frunze de merișor, „planta-minune” care drenează bacteriile din tractul urinar.

Una dintre amenințările sezonului rece este dezvoltarea unei infecții urinare. Un sistem imunitar vulnerabil, o igienă intimă precară, pauzele foarte lungi între urinări, sexul neprotejat sau chiar hainele sintetice pot favoriza accesul și rapiditatea înmulțirii bacteriilor în zona intimă.
Un mare dezavantaj al acestor infecţii este acela că, deşi sunt tratate şi vindecate, pot apărea periodic. În afara medicamentelor prescrise de medic, există numeroase plante antiseptice ce acţionează ca adevărate dezinfectante urinare naturale. Este obligatorie vizita la medic, întrucât în cazul inflamaţiilor căilor urinare sau a vezicii urinare, unele plante pot irita.
”Cel mai cunoscut remediu natural împotriva infecțiilor urinare este merișorul. Cele mai eficiente sunt frunzele de merișor care au efect diuretic, antiinflamator și antibacterian. Se administrează sub formă de decoct: frunzele se fierb 5-10 minute la foc mic. Se pune o linguriță de frunze mărunțite la o cană de apă”, explică medicul primar Alice Popescu, specializat în medicină generală, acupunctură și fitoterapie, la Institutul Național de Medicină Complementară și Alternativă din București.
Femeile, mai expuse la infecții urinare
Infecțiile urinare în adolescență și la vârsta adultă apar mai frecvent la femei deoarece proximitatea dintre anus și oficiul extern al uretei (meatul) facilitează accesul la uretră a bacteriilor intestinale cu proveniență rectală, în plus, uretra femeii este mai scurtă decât cea a bărbatului, ceea ce facilitează contaminarea vezicii cu bacterii. Astfel, anatomia sistemului urinar feminin crește în mod considerabil riscul apariției unei infecții urinare.
Infecțiile urinare la bărbați apar în general după vârsta de 50 de ani la cei cu afecțiuni ale prostatei (hipertrofia sau inflamația prostatei) care împiedică golirea completă a vezicii.
Expertul în fitoterapie recomandă pentru tratarea infecțiilor urinare și plantele cu efect diuretic, care spală căile urinare (cozi de cireșe, mătase de porumb, păpădie, coada calului) și pe cele care conțin uleiuri volatile precum lavandă, cimbru, muguri de pin, frunze de maslin, acestea au efect antimicrobian.

Recent Posts

Trei simptome de cancer care pot fi observate în timpul mesei. Ce nu trebuie să ignori niciodată

Simptome de cancer care apar la masă. Este bine cunoscut că factori precum fumatul mult,…

20 de minute ago

Suntem din ce în ce mai nefericiți la locul de muncă. Tot mai mulți români se plâng de epuizare și stres

Suntem nefericiţi și neîmpliniți la locul de muncă! Cel puţin aceasta este concluzia la care…

50 de minute ago

Vestea așteptată de toți pensionarii. CNPP a stabilit modelul OFICIAL al deciziei de recalculare

Modelul deciziei de calcul a pensiilor emis de CNPP. Din septembrie 2024, pensiile stabilite pe…

o oră ago

Alertă ANM: România, lovită de un nou ciclon. Sfârșit de lună cu ploi zilnice. Când se încălzește vremea

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), în următoarele 2-3 zile vom avea parte de vreme…

2 ore ago

Dacă faci asta în timp ce conduci, s-ar putea să fii un psihopat, spun oamenii de știință

Dacă faci asta în timp ce conduci, s-ar putea să fii un psihopat. Noi cercetări…

3 ore ago

Citeste si: