marți, iunie 15, 2021

Femeile care au infecții urinare repetate le pot combate cu frunze de merișor, „planta-minune” care drenează bacteriile din tractul urinar.

Una dintre amenințările sezonului rece este dezvoltarea unei

infecții urinare. Un sistem imunitar vulnerabil, o igienă intimă precară, pauzele foarte lungi între urinări, sexul neprotejat sau chiar hainele sintetice pot favoriza accesul și rapiditatea înmulțirii bacteriilor în zona intimă.
Un mare dezavantaj al acestor infecţii este acela că, deşi sunt tratate şi vindecate, pot apărea periodic. În afara medicamentelor prescrise de medic, există numeroase plante antiseptice ce acţionează ca adevărate dezinfectante urinare naturale. Este obligatorie vizita la medic, întrucât în cazul inflamaţiilor căilor urinare sau a vezicii urinare, unele plante pot

irita.
”Cel mai cunoscut remediu natural împotriva infecțiilor urinare este merișorul. Cele mai eficiente sunt frunzele de merișor care au efect diuretic, antiinflamator și antibacterian. Se administrează sub formă de decoct: frunzele se fierb 5-10 minute la foc mic. Se pune o linguriță de frunze mărunțite la o cană de apă”, explică medicul primar Alice Popescu, specializat în medicină generală, acupunctură și fitoterapie, la Institutul Național de Medicină Complementară și Alternativă din București.
Femeile, mai expuse la infecții urinare
Infecțiile urinare în adolescență și la vârsta adultă

apar mai frecvent la femei deoarece proximitatea dintre anus și oficiul extern al uretei (meatul) facilitează accesul la uretră a bacteriilor intestinale cu proveniență rectală, în plus, uretra femeii este mai scurtă decât cea a bărbatului, ceea ce facilitează contaminarea vezicii cu bacterii. Astfel, anatomia sistemului urinar feminin crește în mod considerabil riscul apariției unei infecții urinare.
Infecțiile urinare la bărbați apar în general după vârsta de 50 de ani la cei cu afecțiuni ale prostatei (hipertrofia sau inflamația prostatei) care împiedică golirea completă a vezicii.
Expertul

în fitoterapie recomandă pentru tratarea infecțiilor urinare și plantele cu efect diuretic, care spală căile urinare (cozi de cireșe, mătase de porumb, păpădie, coada calului) și pe cele care conțin uleiuri volatile precum lavandă, cimbru, muguri de pin, frunze de maslin, acestea au efect antimicrobian.

Ultimele stiri

Parteneri