Categories: Ştiri sănătate

Mesajul emoționant al lui Florin Piersic, pentru Ion Dichiseanu. „O prietenie care a durat o viață/E inadmisibil să te duci la un spital particular și să capeți o bacterie, care pe Dichiseanu l-a costat!”

Mesajul emoționant al lui Florin Piersic, pentru Ion Dichiseanu: „O prietenie care a durat o viață/ E inadmisibil să te duci la un spital particular și să capeți o bacterie, care pe Dichiseanu l-a costat!”

Florin Piersic, unul dintre cei mai apropiați prieteni ai lui Ion Dichiseanu, este tulburat și îndurerat de moartea acestuia. În vârstă de 85 de ani, Florin Piersic i-a transmis prietenului său o scrisoare, pe contul său de Facebook, la doar câteva de la dispariția colegului său de scenă.

Cei doi au fost mai mult decât colegi. Au fost prieteni și camarazi, martori ai unor vremuri demult apuse. Florin Piersic și Ion Dichiseanu s-au cunoscut pe platourile de filmarea la filmul „Tunelul”, în 1966.

Mesajul emoționant al lui Florin Piersic, pentru Ion Dichiseanu

„Mi-a fost partener. In 1966 ne-am gasit impreuna pe platourile de filmare la filmul Tunelul, o coproducție internațională. Si iarasi in 1984 in Trandafirul Galben. Noi doi eram considerati cavalerii cinematografiei romanesti. De televiziune nu mai vorbesc in cate emisiuni ne-am intalnit.

Dar dincolo de toate eram prieteni. O prietenie care a durat o viata. L-am avut invitat la Iași in 2019 la Festivalul „Serile filmului romanesc, la a zecea editie, care mi-a fost dedicată. Am petrecut o saptamana impreuna si, Doamne ce ne-am mai bucurat. Bun, vesel, plin de energie si neastâmpăr. Asa era prietenul meu Ion Dichiseanu.

Ti-ai iubit mult profesia si publicul Dicki, dragul meu si n-ai uitat nici o clipa de ce te-ai facut actor. Astazi insa destinul a facut ca tu, „dezgustat de atatea măști grotești, sa iesi din scenă,plangand intre culise”, vorba poetului Mihai Coreanu. O lumina arde pentru sufletul tau. Ramai in amintirea mea, prieten al meu!”, a fost mesajul marelui actor Florin Piersic.

Florin Piersic, despre cazul de malpraxis

Actorul Florin Piersic este de părere că „este inadmisibil” modul în neprofesionist în care a fost tratat Ion Dichiseanu într-un spital privat.

„Pentru mine, este o întâmplare mai mult decât dureroasă, pentru că e inadmisibil să te duci la un spital particular și să capeți o bacterie, care pe Dichiseanu l-a costat! (…) Voi vorbi mai multe, zilele acestea, cu Ioana Dichiseanu, dar sunt extrem de marcat!

Nu doar că am filmat împreună, dar mai ales am fost prieteni buni. Am cutreierat lumea împreună, am fost la festivaluri. Știam despre el mai mult decât știți voi, toți!”, a declarat Florin Piersic, potrivit fanatik.ro.

Reamintim că Ion Dichiseanu a murit, joi dimineață, la vârsta de 87 de ani după ce ultimele trei luni și le petrecuse la spital din cauza unor probleme de sănătate. Actorul fusese infectat cu o bacterie periculoasă despre care fiica lui spunea că ar fi luat-o în urma unei investigații medicale. Familia îşi doreşte o anchetă medicală asupra modului în care a fost tratat în ultimele luni.

Recent Posts

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

4 ore ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

5 ore ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

5 ore ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

6 ore ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

6 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

7 ore ago

Citeste si: