miercuri, septembrie 28, 2022

A murit Ion Dichiseanu, actorul care a iubit nespus viața și oamenii: „Viața fără dragoste chiar nu are sens”.

Vestea tristă a zilei! Marele actor Ion Dichiseanu s-a stins din viață în joi,  la Spitalul Floreasca, unde era internat de câteva luni. Avea 87 de ani și a ajuns în spital din cauza unei infecții cu o bacterie care i-a provocat o pneumonie bilaterală.

Ion Dichiseanu era internat în spital de trei luni

Fiica actorului, Ioana a povestit că tatăl său a mers la spital pentru o simplă radiografie, pentru că simțea puțin rău din cauza unui plămân. Erorile unor medici ar fi condus la înrăutățirea stării de sănătate a tatălui său.

Te-ar mai interesa: Ce poți lua ca să dormi neîntrerupt toată noaptea....

„S-a dus să facă o radiografie, o simplă radiografie, pentru că i se părea că simte ceva la un plămân. Și i-am spus să merge să facem radiografia ca să se liniștească. Acolo ni s-a spus că e important să facă și un CT. CT-ul a fost interpretat nu foarte concludent, iar mai apoi să mergem la un mare profesor (…) aș vrea să nu las lucrurile așa”, declara Ioana Dichiseanu, la Antena 3, în urmă cu ceva timp.

Din păcate, la o biopsie, o bacterie i-ar fi infectat plămânul. Ion Dichiseanu a fost internat de urgență și la finele anului 2020. Suferea de insuficiență renală și respiratorie. În momentul în care au ajuns medicii de la Ambulanță avea saturația de oxigen foarte scăzută. Dichiseanu a fost testat pentru Covid, iar rezultatul a fost negativ.

Te-ar mai interesa: Ceaiul bogat în vitamine cu efecte anticancer! Mer...

Ioana Dichiseanu, fiica actorului, a crezut până în ultima secundă într-un miracol.  A postat numeroase mesaje pe contul său de Facebook prin care le cere oamenilor să se roage pentru sănătatea tatălui ei.

„În fiecare zi sun, cred că bietul personal medical de acolo s-a săturat să îmi audă vocea, să spun că sunt eu și cum se mai simte tata”, scria fiica artistului.

Ion Dichiseanu, actorul care a rupt inimile femeilor la concurență cu  Florin Piersic - Rețete și vedete

Ion Dichiseanu, un iubitor de viață și de oameni

Ion Dichiseanu este celebru pentru talentul și farmecul său special. Actorul de 87 de ani, avea o bogată activitate teatrală şi cinematografică. S-a născut pe 20 octombrie 1933 în Adjud. A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică, Facultatea de Teatru din București în 1959. Este cunoscut datorită activității sale artistice în cadrul Teatrului Nottara, precum și pentru numeroasele roluri care l-au consacrat în cinematografie, teatru de televiziune și teatru radiofonic.

Te-ar mai interesa: Cu acest medicament ieftin vindecaţi garantat infe...

Ion Dichiseanu a iubit viața, a iubit oamenii și oamenii l-au iubit pe el. S-a bucurat de orice zi și de orice moment din viața sa. Din păcate, măsurile de restricție din timpul pandemiei i-au umbrit optimismul contagios. Acesta mărturisea într-un interviu pentru Click că nu-i plăcea să poarte mască și, tocmai de aceea prefera să stea în casă.

„Îmi este încă frică, umblu cu mască. Prietenii m-au invitat la Călăraşi unde sunt cetăţean de onoare, dar nu m am dus. Nu sunt fricos din fire, dar trebuie să am grijă de mine şi de nepoţica mea. Vreau să am conştiinţa împăcată că totul e bine. M-aţi întrebat dacă iau tratament? Eu să iau tratament?! Doamne fereşte, mai beau câte un whisky, iar noaptea, înainte de culcare, chefir sau ceai de noapte bună!”, mărturisea actorul.

Te-ar mai interesa: Dr. Mihaela Bilic: Acesta e singurul supliment pe ...

Ion Dichiseanu își iubea familia, prietenii, colegii. O adora pe fiica sa, Ioana, și o diviniza pe nepoțica Anastasia. De asemenea, actorul era și un mare iubitor de animale.

„Nu pot locui singur, fără să am pe cineva de care să am grijă și să mă bucure. Și când spun asta nu mă refer doar la oameni, ci și la animale. Am un bichon, un papagal foarte gălăgios, mulți pești. Fiecare tresare când mă vede, când îl hrănesc.

Te-ar mai interesa: Cum îndepărtezi petele de apă dură de pe geamuri. ...

Câinele meu, când deschid ușa, se gudură, doar că nu-mi vorbește, mă face atât de fericit! Toate aceste suflete au nevoie de dragoste, căci viața fără dragoste chiar nu are sens. Animalele simt dragostea omului, asta e o concluzie simplă. Uneori, când sunt supărat, parcă suferă pentru mine”, povestea acesta, într-un interviu pentru Libertatea.

Din păcate, marele actor a murit joi, 20 mai, în jurul orei 15.00.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private