Metode simple de a scăpa de picioarele umflate din cauza căldurii

Metode simple de a scăpa de picioarele umflate din cauza căldurii. Suntem în plină vară, iar temperaturile în creștere recente par să continue, ceea ce este o veste grozavă pentru mulți oameni.

Dar vremea caldă nu este întotdeauna ideală pentru toată lumea, deoarece poate cauza probleme cum ar fi insomnia, senzația de deshidratare și simptome crescute ale febrei fânului.

Un alt dezavantaj al vremii caniculare este faptul că poate cauza acumularea de lichid prins în picioare și glezne, determinându-le să se umfle și să devină inconfortabile. Acest lucru este cunoscut și sub numele de edem.

Deși acest lucru poate fi cu adevărat supărător, există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a reduce umflarea. Cu toate acestea, ar trebui să solicitați întotdeauna sfatul medicului dacă sunteți îngrijorat.

Metode simple de a scăpa de picioarele umflate din cauza căldurii

Kate Booker, nutriționist la Nutrition Geeks, a vorbit cu The Mirror pentru a împărtăși sfaturile sale pentru a elimina picioarele umflate în această vară. 

1. Mișcare, mișcare și iar mișcare

Menținerea activă în timpul zilei și evitarea statului jos timp îndelungat poate ajuta la eliminarea acumulării de lichid.

„Fă sport zilnic, chiar dacă aceasta este doar o plimbare. Mișcarea stimulează circulația și reduce acumularea de lichide. Pe lângă asta, mai există o mulțime de alte beneficii, cum ar fi stimularea stării de spirit și obținerea vitaminei D de la soare”, a spus Kate Booker. 

2. Țineți picioarele ridicate

Dacă descoperiți că gleznele încep să se umfle, încercați să le ridicați în aer pe un perete. 

„Când picioarele tale sunt mai sus decât inima, permit lichidului să se scurgă. Le poți pune și pe un scaun dacă nu le vrei pe perete”.

3. Mâncați mâncare gătită 

Nutriționistul a sugerat cu tărie să vă țineți departe de alimentele ambalate și procesate care au un conținut ridicat de sare procesată, deoarece poate crește umflarea corpului. 

„Avem nevoie de sare, dar este mai bine să evităm sarea de masă, care este procesată și să folosim în schimb o sare de mare bogată în minerale, nerafinată. Mănâncă o dietă bogată în nutrienți, cu antioxidanți și ingrediente reale”.

Hidratarea este extrem de importantă

4. Hidratați-vă

Acest lucru este vital atunci când vremea este caldă, iar Kate Booker a explicat cum poate ajuta hidratarea la protejarea împotriva gleznelor umflate.

„Când transpirăm, transpirăm și minerale, așa că rețineți că acestea vor trebui completate. Câteva minerale importante de luat în considerare sunt: potasiul, cel mai bogat în fructe și legume; sodiu, pe care îl putem lua din sare de mare de bună calitate; magneziu, pe care îl putem obține din legume cu frunze verzi, ciocolată neagră și băi de sare Epsom. Reducerea alcoolului și evitarea excesului de cofeină poate ajuta la evitarea deshidratării.”

5. Masaj

A-ți oferi un masaj rapid al picioarelor poate fi cu adevărat benefic, deoarece poate ajuta la „creșterea circulației și la stimularea fluxului sanguin”. Pentru a ajuta la susținerea drenajului, puteți face „mișcări blânde, de măturare către inimă”.

„Puteți folosi un ulei precum uleiul de cocos sau uleiul de măsline”.

6. Mergeți cu picioarele desculțe pe pământ

Este un fapt binecunoscut că purtarea pantofilor strâmți poate crește umflarea picioarelor atunci când vremea este caldă.

„Lasă-ți picioarele să respire, mergând desculți fără pantofi strâmți”, a mai spus nutriționistul.

Recent Posts

15 mai. Ziua Națională a Bujorului Românesc. Este floare națională a României, iar care o rup au parte de amenzi usturătoare

Ziua Națională a Bujorului Românesc. Specie florală unică în Europa, se găseşte numai în România…

18 minute ago

Șase copii au ajuns la Urgență cu halucinații. Bunica i-ar fi spălat cu o substanță toxică

Mai mulți copii au ajuns la Urgență cu halucinații. O nouă tragedie care ar fi…

48 de minute ago

Trei simptome de cancer care pot fi observate în timpul mesei. Ce nu trebuie să ignori niciodată

Simptome de cancer care apar la masă. Este bine cunoscut că factori precum fumatul mult,…

o oră ago

Suntem din ce în ce mai nefericiți la locul de muncă. Tot mai mulți români se plâng de epuizare și stres

Suntem nefericiţi și neîmpliniți la locul de muncă! Cel puţin aceasta este concluzia la care…

2 ore ago

Vestea așteptată de toți pensionarii. CNPP a stabilit modelul OFICIAL al deciziei de recalculare

Modelul deciziei de calcul a pensiilor emis de CNPP. Din septembrie 2024, pensiile stabilite pe…

2 ore ago

Citeste si: