Sari la conținut

Mihaela Bilic: ”Doar acest tip de mișcare topește depozitele de grăsime. Mersul la sală crește pofta de mâncare

Sursă foto: arhiva doctorulzilei.ro
După spusele medicului nutriționist Mihaela Bilic, oul este o esență de nutrienți

Din cuprinsul articolului

Ce exerciții pentru slăbit recomandă Mihaela Bilic. Deși, nu e chiar indicat să începeți și cu dietă, și cu sport în același timp, există anumite tipuri de excerciții eficiente când vine vorba de topirea depozitelor de grăsime. 

Medicul nutriționist Mihaela Bilic susține că cel mai intelept ar fi să începeți să slăbiți cu dietă și apoi, după ce trece perioada frustrantă de început, după ce rezultatele se văd, dupa ce încrederea în voi crește și reușiți deja să controlați relația cu mâncarea, abia atunci să vă apucați și de mișcare. Dar nu orice tip de mișcare.

Sportul face poftă de mâncare

”Ideal ar fi să faceți efort de intensitate medie și durată crescută (mers, alergare, bicicleta, înot, aerobic, dans), doar asta topește depozitele de grăsime. Aparatele de forță și mersul la sală fac mușchi, nu vei slăbi. Cu alte cuvinte luați-o treptat, nu trebuie să le faceți pe toate de mâine, nu încercați să scăpati și de kilogramele în plus, și de sedentarism dintr-o lovitură. Așteptările realiste ne fac invingatori,” explică dr. Bilic.

Potrivit medicului nutriționist, sportul face poftă de mâncare, trezește și pune la treabă metabolismul, arde calorii, deci golește rezervele de energie. Nimic mai firesc apoi, foamea ne spune că avem nevoie de alimente. Sportul dezvoltă masa musculară care e mai grea decât grăsimea, deci și pe cântar vom observa o schimbare în sus!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel