Categories: Expertul zilei

Acesta este cel mai bun și sănătos sortiment de pește! Nutriționist: „Nu sunt multe alimente care să conțină atât de multe proteine și atât de puțină grăsime“

Tonul conservat este un aliment remarcabil datorită conținutului său bogat în proteine și redus în grăsimi, o opțiune alimentară deosebită, așa cum subliniază dr. Mihaela Bilic. Este nu doar un produs accesibil, ci și unul plin de nutrienți valoroși, delicios și hrănitor.

Mihaela Bilic a subliniat că tonul este o sursă excelentă de proteine, contribuind la menținerea musculaturii și la creșterea nivelului de energie.

Pe lângă asta, tonul este foarte bogat în acizi grași omega-3 și nu conține carbohidrați, ceea ce îl face potrivit pentru cei ce au grijă de siluetă.

Nutriționistul arată pe pagina sa de socializare de ce este important să consumăm ton. Conserva de ton este alegerea perfectă.

„Nu cred să existe un aliment consumat mai des sub formă de conservă, poate doar sardina să-l depășească. Tonul la conservă este cea mai practică variantă de a mânca pește suficient de des cât să aducă beneficii pentru sănătate, adică de minim 2ori/săpt.

Tonul ca atare, proaspăt sau congelat, este scump. Apoi trebuie să-l gătești corect: ca și în cazul cărnii, o bucată de ton gătită excesiv devine tare și înecăcioasă, greu de digerat, pentru că proteinele vor fi prea coagulate.

Cu conserva nu-ți bați capul, e gata fiartă!”, spune medicul.

„De preferat conserva în saramură (suc propriu)”

Deși în conservă se pun bucățile mai puțin nobile, medicul spune că nutrienții sunt la fel de valoroși: nu există pește de calitatea a-2a, tot hrănitor și bun este.

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

„Cu un aport de 25% proteine, sub 5% grăsime și 0% carbohidrați, conserva de ton depășește oul, atât din punct de vedere al sațietății (ține de foame și satură), cât și al profilului lipidic (tonul nu are colesterol și grăsimi saturate). De preferat conserva în saramură (suc propriu), nu merită să creșteți aportul caloric din cauza uleiului, fie el și de măsline!

Cu 110cal /100g, tonul este echivalentul caloric al pieptului de pui, ba chiar superior lui, având în vedere că nu există ton crescut intensiv. Pentru alimentația sportivilor și în cura de slăbire, conserva de ton e un produs imbatabil, nu sunt multe alimente care să conțină atât de multe proteine și atât de puțină grăsime. Plus toate mineralele din apa de mare!”, explică dr. Mihaela Bilic.

Ca și sugestie de consum, nutriționistul spune că tonul la conservă este “toppingul” preferat al tuturor salatelor de frunze dar merge de minune și în salatele de orez, cartofi, pizza sau paste făinoase. Și în sandvișuri se poate pune ton!

De asemenea, aceasta poate fi transformată într-o pastă, cu un pic de unt, măsline verzi, condimente, pe care să o mâncați cu bastonașe de legume proaspete.

„Dacă ne săturăm cu legume și ton, facem și economie de calorii, ca să avem ce “să cheltuim” la masa de Crăciun”, susține medicul nutriționist.

Recent Posts

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Ce condiție trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Pensionarii și persoanele în…

21 de minute ago

Horoscop zilnic 17 mai. Certuri și discuții. Află care sunt zodiile care vor avea parte de dezamăgiri

Horoscop 17 mai 2024. Află care sunt predicțiile astrelor pentru toate semnele zodiacale, în materie…

51 de minute ago

Psoriazis: Cauze, simptome și tratament

Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…

o oră ago

Vreme de coșmar în Italia, cu urmări și în România. Ploi și inundații fără precedent în ultimile secole

Alertă METEO: Vremea rea continuă în nordul Italiei, în special în regiunile Lombardia și Veneto.…

2 ore ago

Peste 100.000 de pachete de pâine cu resturi de șobolani au fost retrase de pe piață

Peste 100.000 de pachete de pâine feliată retrase de pe piață. În orice țară, siguranța…

2 ore ago

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate. Femeia a murit de septicemie

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică