Categories: Expertul zilei

Mihaela Bilic: ”Este alimentul ideal pentru slăbit! Poate fi consumat fără moderație! Puteți abuza de el!”

O persoana cu o greutate sanatoasa este o persoana sanatoasa. Iar atingerea si mentinerea unei greutati sanatoase depinde in mare masura de alimentele pe care le consumi si de cat de mult mananci.

Exercitiile fizice ard caloriile si reprezinta un alt element cheie in mentinerea unei greutati sanatoase sau in procesul de pierdere in greutate. In plus, exercitiile fizice fac parte dintr-un stil de viata sanatos si trebuie practicate cu regularitate inclusiv de persoanele care nu doresc neaparat sa slabeasca.

Medicul nutriționist Mihaela Bilic ne dezvăluie alimentele ideale care ne ajută să ne menținem silueta dorită, care sunt sănătoase și care nu ne obligă să ne înfometăm.

”Cel simplu lucru după un exces este să îi dăm o pauză organismului. Ce înseamnă această pauză? Hidratare din belșug și nu mă refer doar la apă ci și la ciorbe, dacă se poate de legume, pentru că este piața plină de ștevie, lobodă, etc., la care nici măcar nu merită să le numărăm caloriile.

Acolo avem doar apă, fibre, vitamine, minerale, deci doar sănătate. A se consuma fără moderație de această dată. Puteți abuza de ea, puteți mânca ciorbă de trei ori pe zi! Nimeni nu se gândește la ciorba ca la alimentul ideal de slăbit! Este o chestiune pe care v-o recomand!”, a declarat medicul nutriționist. 

Totodată, persoanele care vor să slăbească pot consuma produse lactate care, în perioada de vară, sunt pline de nutrienți.

Se mai spune ca si calciul din produsele lactate poate ajuta la pierderea in greutate prin ruperea adipocitelor (celule grase). De asemenea, alte componente precum proteinele din zer, acidul linoleic conjugat si aminoacizii pot avea un rol in scaderea in greutate. In alte studii, s-a descoperit ca persoanele cu o dieta de slabit controlata caloric, consumatoare de lactate, au scazut mult mai usor in greutate decat persoanele non-consumatoare de lactate. Mai mult decat atat, consumatorii au pierdut mai mult din circumferinta abdominala, ceea ce reduce foarte mult riscul de boala cardiovasculara sau diabet zaharat de tip 2 etc.

”Apoi produsele lactate slabe care, în perioada de vară, sunt mai bune decât oricând, pentru că animalele au iarbă proaspătă. Fie că e vorba de lapte bătut, lapte dulce, iaurturi, chiar și cașul sau brânza proaspătă are în compoziție calciu din belșug care ne ajută să deblocăm metabolismul și să îl ajutăm să ardă mai repede grăsimea de rezervă”, a povestit Mihaela Bilic

Recent Posts

Turiștii, atenționați cu privire la amenzile pe dușuri în destinații turistice celebre. Amenzile pot ajunge și la 600.000 de euro!!!

Amenzi de duș în destinații turistice celebre. Turiștii au fost avertizați să respecte restricțiile de…

31 de minute ago

Ce este boala și de ce apare. Cele 21 de tipuri de boli

Boala este o stare care afectează organismul, provocând o disfuncție sau o alterare a stării…

o oră ago

Schimbare majoră pentru toți pensionarii. Șeful Casei de Pensii a făcut anunțul! „Tot istoricul va fi vizibil”

Schimbare majoră pentru toți pensionarii. Daniel Baciu, șeful Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP), anunță…

2 ore ago

Atenție, azi e „Ziua Miracolelor!” Cea mai norocoasă zi din an vine cu bogăție și noroc

Atenție, azi e „Ziua Miracolelor!” Conform astrologiei, sâmbătă, 18 mai 2024, ar putea fi cea…

2 ore ago

STUDIU. Condimentul care poate crește riscul de cancer de stomac

STUDIU despre un condiment comun. Consumul excesiv al unui condiment comun poate crește riscul de…

14 ore ago

Horoscop 18 mai. Astrolog: Capricornii pot fi ușor de păcălit. Mare atenție!

Astrologii vin cu veşti surprinzătoare pentru nativii celor 12 zodii. Gemenii pot acționa imoral, Racii…

14 ore ago

Citeste si: