duminică, ianuarie 23, 2022

Hidratarea corespunzătoare este esențială pentru organism, mai ales în sezonul cald. Când temperaturile sunt ridicate, corpul nostru elimină mai multă apă. Astfel, este foarte important să știi câtă apă trebuie să bei zilnic, în funcție de propriul organism.

Hidratarea organismului se face prin aportul potrivit de lichide. Acestea pot fi consumate sub formă de apă, ceai, sucuri naturale și alimente bogate în apă. Totuși, este important să reții că hidratarea sănătoasă se face, în cea mai mare parte, numai cu apă.

Te-ar mai interesa: Anunțul inedit transmis de șeful Pfizer! Ce se va ...

Câtă apă trebuie să bei zilnic?

Cori Grămescu, expert în nutriție și fitness, dezvăluie ce implică hidratarea corespunzătoare și, de asemenea, cum se măsoară aportul zilnic în funcșie de greutatea corpului.

Hidratarea corectă este esențială pentru buna funcționare a organismului nostru și ne ajută să avem o digestie bună, un sistem imunitar puternic și o funcționare corectă a sistemului circulator. În sezonul cald, organismul simte nevoia unui consum mai mare de apă și, de aceea, sunt foarte atentă să mă hidratez corect. O să vă mărturisesc câteva trucuri prin care reușesc să îmi mențîn corpul hidratat și să mă bucur de o alimentație echilibrată, care îmi da energia necesară pentru a face față unei zile agitate.

Te-ar mai interesa: Mirosul, un indiciu important în depistarea bolilo...

Primul pas este să beau mai multa apă decât de obicei, dar un truc foarte bun pentru a-mi menține organismul în parametri optimi de funcționare este să integrez în alimentația mea alimente integrale, bogate în apă. Acestea au o densitate mare de nutrienți și conțîn puține calorii. În plus, ele asigură un context nutrițional benefic pentru sănătatea noastră.

Încerc, ori de câte ori pot, să mănânc atât la mesele principale, cât și la gustările de peste zi, preparate simple cu ingrediente naturale, fie gătite în casa , fie cumpărate. Cred că e util să ne adaptăm alegerile alimentare nu doar regulilor nutriției sănătoase, ci și programului nostru din ziua respectivă, pentru a ne menține o stare generală de echilibru.

Te-ar mai interesa: Situația se înrăutățește peste noapte! Ce se va în...

Din fericire, eu având un program destul de activ, găsesc foarte multe variante de preparate sănătoase, gustoase și ușor de mâncat în magazinele alimentare, de la iaurturi la salate și mâncare gătită deja preparată.

Necesarul de apă din corpul nostru este asigurat la un aport de 40-44 ml de apă/kilogram corp. Eu reușesc să mi-l asigur din apă, sucuri naturale de legume și fructe, supe și alimente bogate în apă, precum: castraveții, salata iceberg, țelină, ridichile, roșiile, ardeiul gras verde, conopida, pepenele, spanacul, căpșunile, broccoli, grapefruit, portocală, zmeură, caise, prune, mere, pere, struguri, cireșe, zucchini ș.a.m.d”, scrie Cori Grămescu pe o rețea de socializare.

Te-ar mai interesa: Un aliment banal hrănește celulele canceroase și e...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private