MIHAELA BILIC dezvăluie ce înseamnă POFTA DE DULCE

Toţi oamenii au perioade în care simt o acută poftă de dulce. Uneori, aceste pofte sunt asociate înlocuirii unui sentiment de bine, de linişte sau de fericire. Cunoscutul medic nutriţionist Mihaela Bilic a dezvăluit că această poftă este, de fapt, o nevoie de glucoză a creierului.

Mihaela Bilic a vorbit despre diferenţa dintre mâncatul emoţional, care ţine de o calmare, şi mâncatul de foame, ca o necesitate a organismului.

„Mâncatul de foame se traduce prin senzaţii fizice, corpul simte si atunci avem, fie la nivelul stomacului sau al tubului digestiv un uşor gol sau crampe, ulterior, dacă senzaţia de foame creşte, slăbiciune, o lipsa a puterii de concentrare. Pe măsură ce foamea avansează, ajungem la nervozitate, iritabilitate. În schimb, mâncatul emoţional nu reflectă o nevoie de nutrienţi a organismului, ci o nevoie de glucoză a creierului. El cu glucoză funcţionează, dar, în acelaşi timp, îl şi anesteziază, îi dă o stare de bine. Mâncatul emoţional ne îndeamnă spre dulce sau spre produse făinoase: pâine, pizza, paste, pentru că ele conţin glucoză. Este o chestiune care mai degrabă ţine de nevoia de calmare a capului. Trebuie să învăţăm să facem diferenţa între mâncatul de foame şi cel emoţional. Corpul nu ştie să ceară, în schimb, mintea noastră, care niciodată nu simte, are întotdeauna foarte multe idei şi este insaţiabilă. Ea nu este niciodată sătulă, poate mânca oricât, tocmai pentru că nu simte. Deci, putem mânca chiar dacă suntem sătui, din simplul fapt că respectivul produs ne da o stare de bine. Zahărul este, de obicei, principalul element care trădează mâncatul emoţional. Corpul nu ştie să ceară zahăr, cel mult cere pâine, dar zahăr cere capul”, explică dr. Mihaela Bilic, potrivit Agerpres.

Dr. Bilic este o mare amatoare de mâncare tradiţională şi de ciorbe, confirmând că nu îngraşă, secretul fiind o cantitate redusă de ulei.

Medicul spune că nu există alimente nesănătoase, ci doar alimente ultraprocesate, cu concentraţii prea mari de zahăr sau grăsimi.

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

8 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

8 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

9 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

9 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

10 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

10 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra