Categories: Știrile zilei

Ministrul Muncii a făcut anunțul: categoria de pensionari care NU VA PLĂTI niciun impozit pentru pensie! „Este foarte important ca românii să știe lucrul acesta!”.

Procesul de recalculare a pensiilor este pe ultima sută de metri, iar seniorii așteaptă cu sufletul la gură să vadă câți bani în plus vor primi lunar, după aplicarea noii Legi a pensiei. Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu vine constant cu clarificări privind principalele modificări din domeniul pensiilor de stat cum ar fi: cea de–a treia majorare a pensiilor din ianurie 2025, supraimpozitarea pensiilor, stagiile de cotizare, punctele de stabilitate, indeminizatia minima sociala

”Românii trebuie să știe este că Guvernul nu are nicio intenție de supraimpozitare la pensii”

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a explicat însă care sunt, de fapt, pensiile impozitate și care este impozitul plătit de fiecare român în parte.

”A fost o întreagă discuție cu supraimpozitarea. Această idee nu ne-a aparținut nouă, din păcate a aparținut unui grup de senatori care a dorit să vină cu impozitare suplimentară la pensii.

Această propunere nu a făcut altceva decât să creeze panică printre pensionari. Guvernul și Ministerul Muncii nu au fost de acord cu acest amendament depus, cu această modificare legislativă inițiată de un grup de senatori, iar ceea ce românii trebuie să știe este că Guvernul nu are nicio intenție de supraimpozitare la pensii”, a explicat Simona Bucura-Oprescu la Realitatea PLUS.

Sursă foto: PhOnline

”Pensiile sub 2000 de lei sunt pensii pentru care nu se plătește niciun impozit”

”Impozitarea pensiilor din sistemul public este și rămâne la fel, adică: Pensiile sub 2000 de lei sunt pensii pentru care nu se plătește niciun impozit, se plătește impozit de 10% doar pentru partea suplimentară de la 2000 de lei în sus.

Cu alte cuvinte: dacă ai o pensie de 2800 de lei, plătești un impozit doar pentru partea de 800 de lei, adică 80 de lei, 10% din 800 de lei.

Este foarte important ca românii să știe lucrul acesta astfel încât în spațiul public să nu mai fie rostogolite știri false care să creeze panică printre pensionari”, a mai spus Ministrul Muncii.

 

 

Recent Posts

La cât ajunge pensia unui român cu 35 de ani vechime în muncă, după recalculare

Pensie după 35 de ani de muncă. După o perioadă de 35 de ani de…

9 ore ago

Simptome care apar în orice tip de de cancer și sunt adesea ignorate până e prea târziu

Cancerul este o afecțiune complexă și diversă, cu peste 100 de tipuri diferite cunoscute până…

10 ore ago

Ce să mănânci dacă ai glicemia mare. Cele mai bune alimente care elimină zahărul din sânge

Știi ce alimente te ajută să scazi glicemia? Prediabetul este caracterizat prin prezența valorilor crescute…

10 ore ago

Unul dintre cele mai frumoase orașe din România, înclus în patrimoniul Unesco. Merită să-l vizitezi cel puțin o dată în viață

Unul dintre cele mai frumoase orașe din România. În România există un oraș de o…

11 ore ago

Nutriționist: Acest fruct îngrașă cel mai tare. E un șoc pentru ficat dacă mâncăm prea mult

Fructul care îngrașă cel mai mult. Dr. Mihaela Bilic, cunoscut medic nutriționist, atenționează în legătură…

11 ore ago

Horoscop 20 – 26 mai 2024. E momentul să culegem roadele în urma eforturilor depuse

Horoscop 20 - 26 mai 2024. O săptămână plină de evenimente semnificative. Cu patru evenimente…

12 ore ago

Citeste si: