Categories: Ştiri sănătate

Minunea Sfântului Andrei: Andreea, eleva de 18 ani ce visa să ajungă fizician, salvată de medicii din Iași de o tumoare gigant pe creier.

Chiar de Sfântul Andrei, Andreea – o tânără de 18 ani a fost salvată de medicii neurochirugi in Iași. Andreea Breaban este din Suceava, a fost adusă în stare gravă la spitalul din Iași, unde echipa de neurochirurgi a decis să intervină chirurgical.

Starea fetei s-a agravat brusc şi a venit direct de la Suceava de urgenţă la Iaşi, pentru a fi operată. Tumora era localizată la nivelul creierului mic, iar medicii au încercat să îi facă, iniţial, o procedură endoscopică pentru a îi debloca lichidul cefalorahidian. Însă spaţiul era atât de comprimat în urma presiunii aplicate de tumoră încât endoscopul de 4 milimetri nu a reuşit să pătrundă în creier.

„S-a intervenit chirurgical. S-a reușit o rezecție maximală a acestei tumori, microscopic totală a acestei tumori, cu o evoluție foarte bună postoperatorie. Așteptăm rezultatul anatomopatologic și în funcție de asta va urma sau nu tratamentul adjuvant, adică oncologic. Un copil care își dorește o carieră de fizician a fost diagnosticat cu o tumoră la nivelul creierului mic. Din păcate, nu am putut să-i facem ventriculostomie endoscopică, adică o cale anatomică de deblocare a lichidului cefalorahidian, datorită faptului că spațiul era atât de comprimat încât nu permitea introducerea unui endoscop de 4 mm diametru.

Sursă foto: captură ecran Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași – Pagina Oficială

Împreună cu echipa medicală pe care o coordonez ne considerăm niște oameni normali care facem ceea ce trebuie să facă un medic. Pentru asta ne-am educat, pentru asta am fost educați, pentru asta ne educăm în continuare și ne vom educa până nu vom mai putea ține bisturiul în mână”, a declarat dr. Lucian Eva, manager Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu” Iași pentru BZI.

Tumora a afectat-o progresiv

Andreea povesteşte că tumora a afectat-o progresiv, din ce în ce mai puternic, până când nu mai putea face lucruri pe care altădată le-ar fi considerat normale. Acum, la câteva zile după operaţie, a început să mănânce din nou şi să îşi revină. Gândindu-se acum la simptomele pe care le-a avut, fata recunoaşte că semnele au apărut de mai mult timp, însă o perioadă le-a ignorat.

„Încep să mănânc din nou. Îmi revin. Greu. Nu ştiu. Nu mă aşteptam să fie o problemă atât de mare. Eu ştiam că am probleme de mult timp şi nu aveam echilibru şi îmi tremura mâna, dar nu ştiam că am această problemă, atât de gravă”, a spus tânăra, într-un material video publicat pe pagina de Facebook a unităţii medicale.

„Îşi doreşte o carieră de fizician”

Pregătindu-se de examenul de bacalaureat, Andreea le-a spus medicilor că vrea să ia notă mare pentru a intra la o universitate de top, unde să urmeze studii pentru a deveni fizician.

„Este un copil care îşi doreşte o carieră de fizician. S-a intervenit chirurgical, microscopic. S-a reuşit o rezecţie maximală a acestei tumori, cu o evoluţie foarte bună postoperatorie. Aşteptăm rezultatul anatomopatologic şi în funcţie de asta va urma sau nu tratamentul adjuvant, adică oncologic”, a declarant dr. Lucian Eva, managerul unităţii medicale şi neurochirurgul care a realizat procedura.

Mama Andreei: este o minune

Mihaela Breaban, mama fetei, consideră că ceea ce s-a întâmplat cu Andreea este o minune. A văzut cum se iau decizii drastice în fracțiuni de secundă, care i-au salvat viața copilei de 18 ani.

„Am plecat de acasă și nu ne-am mai întors. Am ajuns foarte departe aici, cu ajutorul lui Dumnezeu și a unor oameni minunați care au redat viața copilului meu. Era singura opțiune. Vreau să vă spun că domnul doctor a primit vestea doar prin telefon, de la Suceava, nici măcar nu aveam loc în secția dumnealui. Au preluat-o, iar a doua zi i-au făcut drenajul pentru că presiunea în creier era foarte mare, și după două zile au operat-o. Operația a fost destul de dificilă, pentru că ne-a explicat domnul doctor că celulele care susțineau creierul erau foarte afectate. Fără operație nu ar fi supraviețuit.

Am plecat de acasă și nu ne-am mai întors, am ajuns aici, cred că ghidați de Dumnezeu. Era singura șansă, singura posibilitate ca să trăiască. O minune. A renăscut a doua oară. Abia începe viața. Mulțumim că ne-a dat șansa asta, să înceapă a doua viață. Viața ei. Să simtă și ea că oamenii sunt minunați, sunt aproape de ea și o susțin. Este un copil deosebit. Așteptăm să dea Bacalaureatul”, susține Mihaela Breaban, mama Andreei.

Recent Posts

Pilonul II de pensii: procedura de retragere a banilor

Pensia administrată privat (obligatorie, Pilonul II) ) nu ne costă suplimentar. Participarea la pensiile administrate…

7 ore ago

Horoscop 13-19 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. Nativii care se vor bucura de un succes extraordinar

Horoscopul săptămânii 13-19 mai 2024 este prezentat de astrologul cu Mihai Voropchievici. Acesta a prezis…

8 ore ago

10 alimente care te constipă: ce să eviți și cum să menții un tranzit intestinal sănătos

Constipația este o problemă frecventă în cazul în care oamenii întâmpină dificultăți în efectuarea scaunelor…

9 ore ago

Guvernul oferă 2000 lei până în 2027 tuturor femeilor care îndeplinesc această condiție. Toate femeile din România ar trebui să știe!

Mamele defavorizate, adică cele cu venituri mici, cele aflate în situații critice de viață ori…

10 ore ago

Citeste si: