Sari la conținut

Reușită medicală! Femeie cu tumoră gigant, operată cu succes de medicii de la Spitalul de Neurochirurgie Iași

interventie chirurgicala
sursa foto: Doctorul Zilei
Femeie cu tumoră gigant, operată cu succes de medicii de la Spitalul de Neurochirurgie Iași

Avea dureri mari și nu mai puteam merge. Femeie cu tumoră gigant, operată cu succes de medicii de la Spitalul de Neurochirurgie Iași.

Caz fericit la Iași, unde o femeie de 54 de ani a găsi salvarea la Spitalul Clinic de Urgență “Prof. dr. Nicolae Oblu” din Iași, , unde i-a fost descoperită o tumoră gigant de 20 de cm, întinsă pe 10 vertebre.

Avea dureri mari și nu mai puteam merge

Femeia din Tulcea a ajuns la spital cu dureri insuportabile de spate și dificultăți de mișcare.

„Aveam dureri foarte mari de picioare, nu mai puteam merge și oboseam. Și mă ținea o durere la cervicală în spate. Și atunci am zis să merg să fac un RMN să vedem despre ce e vorba. Și dânșii de acolo mi-au spus că trebuie consultat un neurochirurg foarte bun.

Eu am intrat în legătură la București și de acolo mi s-a recomandat un neurochirurg, pentru că de neurolog nu ține. Și atunci am căutat neurochirurg. Am încredere în tot personalul de aici. Și nu numai domnul manager, toți medicii din spitalul acesta sunt super.

Super pentru profesionalism, pentru pacienți, cum le acordă atenție, nu am cuvinte. Îi mulțumesc din suflet domnului manager și echipei medicale care a participat la operația mea. Și să dea Dumnezeu să le dea multă sănătate să mai realizeze și alte operații dificile ca a mea. Să facă lumea mai sănătoasă. Cu toată încrederea“, a spus Duța Batog, pacientă.

Femeie cu tumoră gigant, operată cu succes de medicii de la Spitalul de Neurochirurgie Iași

Deși au fost uimiți de dimensiunea impresionantă a tumorii, specialiștii neurochirurgi au acceptat provocarea. Operația a durat cinci, dar, din fericire, echipa medicală a reușit să elimine cu succes tumoarea și să restaureze funcțiile motorii ale pacientei.

Astfel, femeia a primit nu doar șansa de a-și recăpăta mersul, ci și speranța și bucuria de a trăi. Acum se află în procesul de recuperare și primește îngrijiri pentru a se vindeca după intervenția chirurgicală.

Conf. Univ. Dr. Lucian EVA a condus echipa în această intervenție chirurgicală și a explicat dificultățile și provocările pe care le-a implicat cazul:

„Este o pacientă căreia, în urma investigațiilor efectuate, i s-a pus un diagnostic crunt: o tumoră medulară care s-a dezvoltat la nivelul coloanei cervicale, extinsă pe aproximativ 10 corpi vertebrali și care ne-a pus în față dificultăți reale în ceea ce privește modul în care să gestionăm acest caz.

Pentru că, pe lângă dificultățile și provocările pe care le implică un astfel de tip de tumoră, având în vedere lungimea ei, din punct de vedere chirurgical, se punea și problema stabilității coloanei cervicale. Coloana cervicală fiind o regiune vertebrală extrem de mobilă, la nivelul căreia orice intervenție chirurgicală trebuie urmată de o stabilizare a vertebrelor respective.

Noi am fost nevoiți să facem o rezecție a ceea ce se numește arc posterior pe șapte nivele, adică șapte vertebre cervicale, ceea ce predispunea pacienta ulterior, în postoperator, la apariția unor deformități. Și atunci decizia a fost să facem în același timp rezecția tumorii plus fixarea coloanei.

Echipa a fost una multidisciplinară, pentru că avem o echipă specializată în chirurgie spinală care a realizat fixarea, după ce o altă echipă a rezecat tumora respectivă în totalitate. Surpriza a fost că tumora era benignă, ceea ce se numește un neurinom, dezvoltat dintr-o rădăcină nervoasă. S-a făcut o rezecție totală a acestei tumori, astfel încât chirurgia în aceste situații este considerată curabilă, adică pacienta este vindecată”, a declarat dr. Lucian Eva, pe pagina oficială de Facebook.

Urmează o evaluare postoperatorie periodică

Femeia urmează să fie urmărită periodic la intervale de timp, la două luni, șase luni, un an, doi, trei, pentru a evalua o posibilă recidivă tumorală, puțin probabilă, având în vedere gradul de rezecție a acesteia.

Dar și evaluarea stabilității coloanei cervicale, pentru care s-a făcut o fixare cu sisteme moderne pentru a preveni o instabilitate.

„Este un caz, un caz firesc, deja o normalitate la nivelul clinicii noastre, datorită faptului că echipa medicală este la o maturitate profesională și o experiență profesională de înalt nivel, la care se adaugă și dotarea tehnologică pe măsura spitalului și, bineînțeles, posibilitățile financiare pe care le are spitalul pentru a asigura oricărui pacient care se adresează pentru un act medical pe măsura patologiei pe care o prezintă, indiferent de costurile acesteia”, a mai spus dr. Eva.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel