Mirosul neplăcut care poate anunța un „risc mai mare de atac de cord sau accident vascular cerebral”

Mirosul neplăcut care poate anunța un „risc mai mare de atac de cord sau accident vascular cerebral”. Cercetătorii elvețieni au descoperit că bacteriile care provoacă bolile gingiilor și respirația urât mirositoare vă pot crește riscul de boli de inimă.

A avea o respirație urât mirositoare poate fi dăunătoare pentru inimă, susține un studiu. Acest lucru se datorează faptului că bacteria, cunoscută sub numele de F. nucleatum, poate crește inflamația inimii.

Mirosul neplăcut care poate anunța un atac de cord sau AVC

Studiul, publicat în eLife, a urmărit sănătatea inimii a peste 3.000 de persoane timp de 12 ani, cărora le-a le-a testat sângele pentru anticorpi. Fosta studentă, Flavia Hodel de la School of Life Sciences of EPFL, a spus că boala gingiilor poate „contribui la riscul cardiovascular”.

Echipa a descoperit că acei oameni care aveau anticorpi F. nucleatum în sânge, ceea ce sugerează că au avut boli ale gingiilor la un moment dat în viață, au avut un risc ușor crescut de atacuri de cord și accident vascular cerebral.

Profesorul Jacques Fellay, de la School of Life Sciences, a spus că cercetarea „se adaugă la dovezile tot mai mari care arată că inflamația declanșată de infecții poate contribui la dezvoltarea bolilor coronariene și poate crește riscul unui atac de cord”.

Boala de inimă este termenul larg pentru afecțiunile care afectează inima sau vasele de sânge. Condițiile includ atacuri de cord, atunci când sângele la inimă este blocat de acumularea de colesterol, și accidentele vasculare cerebrale, când acest lucru se întâmplă cu sângele la creier.

Hipertensiunea arterială și colesterolul, fumatul, diabetul și supraponderalitatea cresc riscul de boli cardiovasculare. 

Cum puteți reduce riscul de boli de inimă

  • Adoptați o dietă sănătoasă: Centrați-vă planul alimentar în jurul legumelor, fructelor, cerealelor integrale, leguminoaselor, nucilor, proteinelor pe bază de plante, proteinelor animale slabe și peștelui.
  • Fiți activ fizic: Mișcați-vă mai mult – este una dintre cele mai bune modalități de a rămâne sănătoși, de a preveni bolile și de a îmbătrâni bine. Adulții ar trebui să facă cel puțin 150 de minute de activitate aerobă de intensitate moderată sau 75 de minute de activitate viguroasă în fiecare săptămână.
  • Supravegheați-vă greutatea: Rămâneți la o greutate sănătoasă pentru dvs. Slăbiți dacă sunteți supraponderal sau obez. Începeți prin a mânca mai puține calorii și mișcați-vă mai mult.
  • Renunțați la fumat: Dacă nu fumați, nu vapați sau nu folosiți produse din tutun, nu începeți niciodată.

Recent Posts

Se dau 15.000 de lei de la stat pentru aceste categorii de români. Ce condiții trebuie să îndeplinească

Se dau bani de la stat. Statul oferă ajutoare financiare pentru cuplurile care doresc să…

21 de minute ago

Alimentul care protejează neuronii și ajută în prevenția bolii Alzheimer

Alimentul care poate preveni boala Alzheimer. Creierul nostru este un organ complex și vital care…

51 de minute ago

La Cluj Napoca, când toată lumea nu mai credea, au fost inaugurate lucrările de construcție

La Cluj Napoca, când toată lumea nu mai credea, au fost inaugurate lucrările de construcție…

2 ore ago

Motivul neobișnuit pentru care Meghan Markle își ascunde picioarele. Poartă mereu rochii sau fuste care par prea lungi pentru înălțimea ei

De ce își ascunde Meghan Markle picioarele? Ducesa de Sussex poartă adesea haine prea lungi…

2 ore ago

Situație alarmantă la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Județean Giurgiu

Situație alarmantă la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Județean Giurgiu. Pacienții care au nevoie…

2 ore ago

Citeste si: