Sari la conținut

Care este legătura dintre sare și riscul unui AVC. Cardiolog: Sodiul intră în peretele vasului, iar odată ce intră…

consumul de sare
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Care este legătura dintre sare și riscul unui AVC. Cardiolog: „Sodiul intră în peretele vasului, iar odată ce intră în peretele vasului, are tendința să țină sodiu în perete și se autointrețină retenția”, a explicat dr. Elisabeta Bădilă.

Sarea ingerată în cantități mari devine periculoasă, în primul rand pentru presiunea sangvină, fiind considerata o cauza importanta a bolilor cardiovasculare.

În acest context, dr. Raluca Naidin medic primar cardiolog și dr. Elisabeta Bădilă, medic primar cardiolog au explicat care este legătura între consumul mare de sare și și riscul unui AVC sau infarct.

„Sarea reține apă în corp, daca reține apa în corp crește volumul de sânge și crește presiunea în artere. Pe lânga faptul că trece sângele cu putere în țevi în artere, acolo trece și mai mult din cauza cantității.”

Volum mare al sângelui în circulație. Plus presiune uriașă în artere, vasele care conduc sânge origenat de la inimă la țesuturi. Cele care fac atero-scleroza. Locul unde apare accidentul vascular.
Ne uităm la pacienții hipertensivi, care nu știu de boală. Pentru că își masoară tensiunea. Ori nu își iau tratamentul zilnic. Tratamentul se ia toată viata.

Un hipertensiv netratat nu poate să elimine, în mod normal, sarea din interiorul organismului.

Dr. Elisabeta Bădilă, medic primar cardiolog: „Acest sodiu ajunge să intre în peretele vasului, iar odată ce intră în peretele vasului, are tendința să țină sodiu în perete și se autointrețină retenția.”, potrivit stirileprotv.ro.

 

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel