Categories: Ştiri sănătate

Mișcare fizică și izolare prin Fundația Nadia Comăneci

Mișcare fizică și izolare prin Fundația Nadia Comăneci. Un program inedit este dezvoltat de Fundația Nadia Comăneci în această perioadă nefericită, dominată de restricțiile sociale și economice generate de infectarea cu coronavirus și instituirea stării de pandemie la nivel mondial. Programul ”Pastila de sănătate” a fost special creat pentru a veni în sprijinul pacienților posibil infectași cu coronavirusul nou și protecția altora care se luptă cu boli grave. Totodată, își propune să vină în sprijinul persoanelor active care nu se mai pot bucura de mișcare prin sport în condițiile restricților existente.

Container medical la Spitalul Colțea

Fundația Nadia Comăneci a amplasat un container medical sanitar/izolator pentru persoane suspecte de Covid-19 la Spitalul Colțea din Capitală.

”Fundația Nadia Comăneci dezvoltă programe în special pentru susținerea gimnasticii și a sportului în general. Dar în această perioadă sănătatea este pe primul loc și trebuie să fim alături de cei care au mai multă nevoie de ajutor”, a declarat Virgil Munteanu, Vicepreședintele Fundației Nadia Comăneci.

Astfel, Fundația Nadia Comăneci sponsorizează Spitalul Colțea din Capitală punând la dispoziția cadrelor medicale un container medical pentru pentru izolarea pacienților suspecți de infectare cu noul coronavirus.

Containerul medical urmează să fie adus în curtea Spitalului Colțea în prima parte a lunii iulie și va fi menținut în spațiul identificat împreună cu conducerea spitalului pentru o perioadă de minim patru luni, în funcție și de evoluția bolii Covid-19.

Fundația Nadia Comăneci va suporta toate costurile aferente amplasării containerului medical în curtea spitalului, acest sprijin putând fi oferit și datorită companiilor Transgaz și Game World România.

Antrenamente online gratuite pentru toată familia

Fundația Nadia Comăneci oferă antrenamente gratuite online pentru toată familia prin programul ”Pastila de sănătate”.

”În contextul relaxării restricțiilor impuse de pandemia Covid-19 au fost reluate activitățile sportive pentru sportivii de performanță. Recent, autoritățile au anunțat că și Cluburile Sportive Școlare și Liceele cu Program Sportiv își vor relua activitatea. Sportul de masă rămâne însă limitat, mai ales în contextul menținerii unor restricții de distanțare socială impuse de pandemie. De aceea, ne-am gândit să realizăm un program prin care să propunem o serie de exerciții fizice care pot fi efectuate acasă, de toți membrii familiei, indiferent de vârstă”, a declarat Virgil Munteanu, Vicepreședintele Fundației Nadia Comăneci.

În cadrul proiectului, timp de o lună, Fundația Nadia Comăneci publică în fiecare dimineață, pe pagina de Facebook a organizației, un material video cu sugestii de exerciții fizice pe care oricine le poate executa în propria locuință, având-o ca ”antrenor personal” pe Denisa Ganea, fostă gimnastă de performanță, în prezent instructor de gimnastică și fitness, cu vastă experiență atât în lucrul cu adulții, cât și cu copiii de toate vârstele.

Cele 30 de episoade din ”Pastila de sănătate” sunt publicate și pe pagina oficială de web a Fundației Nadia Comăneci.

Programul se desfășoară cu sprijinul Transgaz în perioada 18 iunie – 17 iulie.

Recent Posts

La cât ajunge pensia unui român cu 35 de ani vechime în muncă, după recalculare

Pensie după 35 de ani de muncă. După o perioadă de 35 de ani de…

3 ore ago

Simptome care apar în orice tip de de cancer și sunt adesea ignorate până e prea târziu

Cancerul este o afecțiune complexă și diversă, cu peste 100 de tipuri diferite cunoscute până…

4 ore ago

Ce să mănânci dacă ai glicemia mare. Cele mai bune alimente care elimină zahărul din sânge

Știi ce alimente te ajută să scazi glicemia? Prediabetul este caracterizat prin prezența valorilor crescute…

4 ore ago

Unul dintre cele mai frumoase orașe din România, înclus în patrimoniul Unesco. Merită să-l vizitezi cel puțin o dată în viață

Unul dintre cele mai frumoase orașe din România. În România există un oraș de o…

5 ore ago

Nutriționist: Acest fruct îngrașă cel mai tare. E un șoc pentru ficat dacă mâncăm prea mult

Fructul care îngrașă cel mai mult. Dr. Mihaela Bilic, cunoscut medic nutriționist, atenționează în legătură…

5 ore ago

Horoscop 20 – 26 mai 2024. E momentul să culegem roadele în urma eforturilor depuse

Horoscop 20 - 26 mai 2024. O săptămână plină de evenimente semnificative. Cu patru evenimente…

6 ore ago

Citeste si: