Sari la conținut

Mișcare fizică și izolare prin Fundația Nadia Comăneci

Mișcare fizică și izolare prin Fundația Nadia Comăneci. Un program inedit este dezvoltat de Fundația Nadia Comăneci în această perioadă nefericită, dominată de restricțiile sociale și economice generate de infectarea cu coronavirus și instituirea stării de pandemie la nivel mondial. Programul ”Pastila de sănătate” a fost special creat pentru a veni în sprijinul pacienților posibil infectași cu coronavirusul nou și protecția altora care se luptă cu boli grave. Totodată, își propune să vină în sprijinul persoanelor active care nu se mai pot bucura de mișcare prin sport în condițiile restricților existente.

Container medical la Spitalul Colțea

Fundația Nadia Comăneci a amplasat un container medical sanitar/izolator pentru persoane suspecte de Covid-19 la Spitalul Colțea din Capitală.

”Fundația Nadia Comăneci dezvoltă programe în special pentru susținerea gimnasticii și a sportului în general. Dar în această perioadă sănătatea este pe primul loc și trebuie să fim alături de cei care au mai multă nevoie de ajutor”, a declarat Virgil Munteanu, Vicepreședintele Fundației Nadia Comăneci.

Astfel, Fundația Nadia Comăneci sponsorizează Spitalul Colțea din Capitală punând la dispoziția cadrelor medicale un container medical pentru pentru izolarea pacienților suspecți de infectare cu noul coronavirus.

Citeste si:

Containerul medical urmează să fie adus în curtea Spitalului Colțea în prima parte a lunii iulie și va fi menținut în spațiul identificat împreună cu conducerea spitalului pentru o perioadă de minim patru luni, în funcție și de evoluția bolii Covid-19.

Fundația Nadia Comăneci va suporta toate costurile aferente amplasării containerului medical în curtea spitalului, acest sprijin putând fi oferit și datorită companiilor Transgaz și Game World România.

Antrenamente online gratuite pentru toată familia

Fundația Nadia Comăneci oferă antrenamente gratuite online pentru toată familia prin programul ”Pastila de sănătate”.

”În contextul relaxării restricțiilor impuse de pandemia Covid-19 au fost reluate activitățile sportive pentru sportivii de performanță. Recent, autoritățile au anunțat că și Cluburile Sportive Școlare și Liceele cu Program Sportiv își vor relua activitatea. Sportul de masă rămâne însă limitat, mai ales în contextul menținerii unor restricții de distanțare socială impuse de pandemie. De aceea, ne-am gândit să realizăm un program prin care să propunem o serie de exerciții fizice care pot fi efectuate acasă, de toți membrii familiei, indiferent de vârstă”, a declarat Virgil Munteanu, Vicepreședintele Fundației Nadia Comăneci.

În cadrul proiectului, timp de o lună, Fundația Nadia Comăneci publică în fiecare dimineață, pe pagina de Facebook a organizației, un material video cu sugestii de exerciții fizice pe care oricine le poate executa în propria locuință, având-o ca ”antrenor personal” pe Denisa Ganea, fostă gimnastă de performanță, în prezent instructor de gimnastică și fitness, cu vastă experiență atât în lucrul cu adulții, cât și cu copiii de toate vârstele.

Cele 30 de episoade din ”Pastila de sănătate” sunt publicate și pe pagina oficială de web a Fundației Nadia Comăneci.

Programul se desfășoară cu sprijinul Transgaz în perioada 18 iunie – 17 iulie.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.