Categories: Ştiri sănătate

Monica Pop: ”Cei vaccinați pot reprezenta un pericol pentru familie și prieteni”

Numărul cazurilor de coronavirus creşte alarmant de la o zi la alta, iar estimările instituțiilor specializate  nu sunt deloc frumoase. Nu acelaşi lucru se poate spune despre vaccinare. Centrele sunt goale, deşi toţi oficialii susţin că vaccinarea este varianta cea mai sigură.

Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC) a trecut România din zona de îngrijorare scăzută a evoluției pandemiei în cea de îngrijorare moderată.

Mai mult, există și propuneri din partea politicienilor, ca vaccinarea să devină obligatorie, mai ales pentru acei care lucrează în contact direct cu oamenii.

Cu această ocazie, medicul Monica Pop a explicat de ce o persoană vaccinată reprezintă un pericol pentru un grup de persoane și care ar fi soluția cea mai la îndemână pentru a putea ajuta cu adevărat la stoparea răspândirii virusului.

„Trebuie să facem o separație și acesta este un lucru foarte important. Pașaportul verde este o chestie politică, vaccinare este o chestie medicală. Știți foarte bine că un vaccinat se poate infecta. La ce îi folosește pașaportul verde unui care se poate infecta?

Mai mult decât atât, orice fel de vaccinat se poate infecta și poate transmite și atunci vă întreb un lucru: la o nuntă unde participă 200 sau 400 de invitați. Intră un vaccinat, pentur că are green pass-ul, dar el e infectat. Habar n-are, pentru că el face o formă ușoară, având în vedere că este vaccinat, și foarte bine că este vaccinat pentru el, dar nu și pentru ceilalți.

Și-i infectează pe toți.E normal așa ceva? (…) Nu are nicio valoare vaccinarea fără testare. Deci, ar trebui test făcut tuturor celor care lucrează cu oameni, în fiecare săptămână. Acesta este obiectivul și datoria angajatorului și nu a medicului. Și nu e vorba numai de medici, ci și de cei din școli, artiști.

Apropo de măsurile pe care vor să le impună, gândiți-vă că vor juca cu sălile goale pentru că vor intra acolo numai cei cu pașaportul verde, deci 30% din populație, deci nu o să meargă nimeni. Primăriile vor rămâne fără taxe pentru că biletele nu intră în buzunarele teatrelor de stat.

De ce conducătorii țărilor nu sunt alături de oameni, pentru că peste tot în lume, tot mapamondul este împotriva restricțiilor. Ați văzut vreo singură manifestație undeva că nu sunt restricții?”, a spus Monica Pop.

 

Recent Posts

Horoscop 16 mai. Vărsător, trebuie să împărtășești energia ta minunată

Horoscop 16 mai. Astrologii au făcut previziuni pentru toate semnele: Prntru nativii din zodia Berbec…

20 de minute ago

Vești noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Anunț de ultim moment de la Spitalul „Foişor”

Vești noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Anunț de ultim moment de…

50 de minute ago

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de vară: Are puține calorii

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de…

o oră ago

Vârsta de pensionare, în atenția bogaților: Oamenii trebuie să lucreze

Larry Fink, directorul general al BlackRock, a avertizat recent, că Lumea se confruntă cu o…

2 ore ago

Premier, împușcat în urma unei ședințe. Viața lui este în pericol

Premier, împușcat în urma unei ședințe. În urmă cu câteva ore, premierul slovac Robert Fico…

2 ore ago

„Super-seniorii” care au trecut de 80 de ani. Cum reușesc să aibă memoria ca la 50

„Super-seniorii” care au trecut de 80 de ani. Cercetătorii germani încă mai caută să descopere…

3 ore ago

Citeste si: