sâmbătă, iunie 3, 2023

În timp ce autoritățile au implementat deja un certificat digital european care să faciliteze călătoriile în interiorul U.E., anumite persoane sunt sceptice în privința utilității pașaportului COVID. Cu atât mai mult, anumiți experți în sănătate precizează că vaccinul are rolul de a proteja de forme grave, nu de infectarea propriu-zisă cu virusul.

Tudor Ciuhodaru, renumit medic și eurodeputat, explică de ce a votat împotriva acestui document, în ciuda beneficiilor expuse de autorități. Pașaportul COVID desparte, în acest moment, lumea în două tabere.

Te-ar mai interesa: Oboseala persistentă poate fi un semn al bolilor d...

Tudor Ciuhodaru, despre utilitatea pașaportului COVID

„Eu vă reamintesc că am votat împotriva acestui pașaport, pentru că oricum i-ați spune tot pașaport se cheamă, și nu înțeleg care este filozofia apropo de a facilita călătoriile când România nici nu are acces în Spațiul Schengen.

Iar vă reamintesc că singurul mare drept pe care l-am avut odată cu aderarea țării noastre la Uniunea Europeană a fost dreptul de a circula liber, fără niciun fel de restricții sau cheltuieli suplimentare, doar în baza actului de identitate eliberat de țara mea, România.

Și mai sunt niște lucruri extrem de importante: eu știam că vaccinarea este pentru a preveni o îmbolnăvire, nu pentru a căștiga un drept de a merge undeva sau a intra undeva, pentru că oamenii pot fi nevaccinați, dar sănătoși, sau imunizați în același timp. Includerea lor în categoria „periculoși pentru sănătatea altora” este deja un abuz suficient, fără a mai adăuga alte măsuri aberante despre care se tot vorbește.

Te-ar mai interesa: Prof. dr. Leon Dănăilă: “Adevărata maladie Alzheim...

Să știți că vaccinații pot încă transmite virusul, iar ultimul care a spus-o a fost chiar profesorul Săndesc din România.

Cei vaccinați se vor bucura de libertate, dar ei pot fi transmițători chiar dacă au anticorpi. Așa că nu văd unde este filozofia din punctul de vedere al măsurilor antiepidemiologice. Iar pe de altă parte, practic, sunt excluși toți pacienții cu forme ușoare de coronavirus, care au anticorpi, domeniu de acum de lungă durată”, declară medicul în cadrul unei emisiuni, potrivit Rador.

Te-ar mai interesa: Satisfacția sexuală scăzută la bărbații de vârstă ...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private