Categories: Ştiri sănătate

Monica Pop despre valul patru: „Nici nu mi-am putut imagina. Nu au făcut nimic. Vreau să știu cu ce s-au pregătit.” Ce acuzații aduce Guvernului Cîțu?

După ce a declarat că certificatul verde este strict o măsură de natură politică, medicul Monica Pop își exprimă indignarea cu privire la pregătirea Guvernului pentru valul al patrulea al pandemiei. În viziunea domniei sale, Guvernul deși aparent știa de venirea valului patru, nu au luat nici o măsură pentru gestionarea situației, deși ar fi avut la dispoziție resursele necesare.

„Şi am zis că asta e ca să sperie populaţia. Nici nu mi-am putut imagina. Am zis că nu poate să ştie cineva că vine valul 4 şi să nu facă nimic. Nimic înseamnă stoc de medicamente, stoc materiale sanitare, revigorarea spitalelor de campanie care nu au folosit nimănui şi sunt făcute pe banii oamenilor din ţara asta.

Înseamnă dotarea lor cu personal, pentru că asta cu lipsa de personal nu e adevărat. În ce sens? Puteau foarte bine să pună niște medici consacrați acolo, infecționiști, epidemiologi, 30 de rezidenți care să execute ceea ce spun ei. Rezidentul e medic, nu e student, deci puteau foarte bine să rezolve.

Nu au făcut nimic. Vreau să știu cu ce s-au pregătit. Cu nimic! Spunea domnul Cîțu acum că cei care n-au pregătit valul 4, dar el nu a erijat în șeful campaniei pentru boala asta?” a declarat Monica Pop

Legat de certificatul verde, doctorul Monica Pop consideră că este o măsură politică. Tot odată, aceasta susține că  singura soluție medicală pentru stoparea pandemiei ar fi testarea tuturor celor care intră în contact cu un număr mare de persoane, indiferent dacă sunt vaccinați sau nu.

„Toți vaccinații se pot infecta și pot transmite. Nu va trece niciodată această pandemie dacă nu se însoțește vaccinarea de testare. Pentru că este singură modalitate de a vedea dacă un om este bolnav sau nu.

Orice fel de vaccinat, dacă face boala, o face mai atenuată și, de multe ori, habar nu are că este bolnav și răspândește tuturor. Certificatul verde este o chestie politică și nu medicală. Cea medicală este să se vaccineze omul și să facă și test periodic.

Ar trebui elevii testați, medicii testați, săptămânal. Toți care lucrează cu oameni mulți trebuie să facă test. Și testul acesta trebuie făcut gratuit de autorități. Noi plătim asigurări de sănătate. Romanul este asigurat și pentru toți cei asigurați testele ar trebui să fie categoric gratuite și în niciun caz din banii omului”, a spus Monica Pop.

Recent Posts

Vremea o ia razna la final de săptămână. Prognoza ANM s-a modificat

Vremea o ia razna de vineri, 17 mai. ANM a revizuit prognoza meteo și prevede…

18 minute ago

Două planete aduc noroc și belșug pentru mai multe zodii. Zodia care poate să își îndeplinească o mare dorință până pe 31 Mai

Cristina Demetrescu vestește o perioadă favorabilă pentru câteva semne zodiacale. Dorințele cele mai mari se…

47 de minute ago

Aurul verde: infuzia antiinflamatoare ancestrală asiatică care este cheia tinereții

Printre curiozitățile pe care le ascunde ceaiul verde, una dintre cele mai frapante este faptul…

o oră ago

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli de inimă în decurs de un an după naștere

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli cardiace. Există o creștere semnificativă a riscului de a…

2 ore ago

Un adolescent de 14 ani a murit după ce a mâncat un singur chips picant. Ambalajul avertiza că provoacă „durere intensă”

Tragedie în America, unde un adolescent a murit după ce a mâncat un chips extrem…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică