Categories: Expertul zilei

Monica Pop: E o adevarată crimă cu premeditare!/ E cel mai grav lucru întâmplat până acum privitor la sănătatea copiilor din România!

Monica Pop: E o adevarată crimă cu premeditare!/ E cel mai grav lucru întâmplat până acum privitor la sănătatea copiilor din România!

Sâmbătă, ministrul demisionar Ioana Mihăilă l-a acuzat pe premierul Câțu de faptul că știa încă din luna aprilie că banii alocaţi Ministerului Sănătăţii nu sunt suficienţi. Mihăilă i-a reproșat premierului că nu a alocat la timp fonduri pentru Sănătate și ministerul nu mai are bani nici pentru personalul medical, nici pentru spitale sau anumite programe. Mihăilă a mai spus că actuala lipsă de bani în Sănătate este rezultatul iresponsabilității lui Florin Cîțu, care a preferat să aloce banii către PNDL3, în detrimentul nevoilor din Sănătate.

Ioana Mihăilă: „Lispsa de bani pentru programele de sănătate ale pacienților și de lipsa de resurse pentru ambulanțe și medicamente se datorează doar iresponsabilității prim-ministrului Cîțu”

„Prim ministru Cîţu a spus şi astăzi, la fel cum a spus şi ieri că nu înţelege cum oamenii din centrele de vaccinare sunt neplătiţi de două-trei luni de zile.

Domnul prim ministru ne spune acum că nu înţelege cum s-a întâmplat acest lucru, deşi ştia încă din aprilie că banii alocaţi Ministerului Sănătăţii nu sunt suficienţi.

În 28 aprilie, printr-o adresă, înregistrată cu număr de înregistrare la Cabinetul premierului, în care, cele care finanțează terapiile intensive din spitale, pentru plata personalului din centrele de vaccinare”, a afirmat Mihăilă.

Pentru anul 2021 numărul personalului plătit de Ministerul Sănătății a crescut prin suplimentarea acestuia în serviciile județene de ambulanță, în DSP-uri și în UPU la aproximativ 75.000 de persoane. Ioana Mihăilă susține că l-a informat pe premier și despre acest lucru.

„În ceea ce privește salariile personalului medical, i-am atras atenția că pentru anul 2021 numărul personalului plătit de MS a crescut prin suplimentarea acestuia în serviciile județene de ambulanță, în direcțiile de sănătate publică și în unitățile de primiri urgență la aproximativ 75.000 de persoane.

De asemenea, am explicat în adresă că în ceea ce privește programele de sănătate care includ, pe lângă vaccinare împotriva COVID-19, vaccinurile pentru copii, tratamentele pentru tuberculoză și bolnavii cu HIV, a fost informat astfel încă de pe atunci că mai era nevoie de 630 de milioane de lei pentru a ajunge măcar la nivelul anului 2020, când nu aveam vaccinurile Covid-19″, a explicat Mihăilă.

Ministrul Sănătății a ținut să sublinieze că de vină pentru situația în care se găsesc astăzi personalul neplătit este doar premierul Florin Cîțu.

„Repet: faptul că astăzi vorbim de personalul neplătit, de lispsa de bani pentru programele de sănătate ale pacienților și de lipsa de resurse pentru ambulanțe și medicamente se datorează doar iresponsabilității prim-ministrului Cîțu”, a subliniat Ioana Mihăilă.

Monica Pop: E o adevarată crimă cu premeditare!/ E cel mai grav lucru întâmplat până acum privitor la sănătatea copiilor din România!

În acest context, medicul Monica Pop readuce în discuție situația tragică în ceea ce privește imunizarea copiilor cu vaccinurile antipoliomielitic și antirujeolic, după ce Ioana Mihăilă a declarat că Ministerul Sănătății nu a primit banii necesari pentru personalul medical, spitale sau unele programe cum sunt vaccinările copiilor.

„Refuzul finanțării pentru vaccinurile pentru copii, aprobate și obligatorii de zeci de ani (antipoliomielitic și antirujeolic), e cel mai grav lucru întâmplat până acum privitor la sănătatea copiilor din România!

Colegii medici nu spun nimic???!!!

Doamna ministru a spus la conferința de presă ca domnul premier a refuzat aceasta finanțare, spunând că nu e o urgență! Este urgență! Una mare! Daca e real și nu se „repară” imediat, e o adevarată CRIMĂ CU PREMEDITARE!

Nevaccinați cu aceste vaccinuri arhicunoscute, trecute în schemele obligatorii de vaccinare de aproape 100 de ani, copiii atinși vor muri sau vor rămâne cu grave sechele loco-motorii pe viață. Dacă OMS a hotărât cu atâta timp în urmă ca aceste vaccinuri să fie făcute fiecărui copil de pe planetă, înseamnă că PERICOLUL EXISTĂ !

Pentru Covid, la care mortalitatea e de 0,1- 0,2 % s-au găsit bani pentru 120.000.000 de doze, număr NE-necesar pentru o populație vaccinabilă de maximum 13-14.000.000 de oameni, iar pentru vaccinurile anti-maladii grave în care mortalitatea e muuuuult mai mare, iar izbucnirea unei asemenea epidemii la noi (și oriunde) ar ucide sau schilodi mii și mii de copii, nu s-au gasit??!! De necrezut! Vina e deopotrivă si a guvernului, dacă nu a finanțat, dar și a ministrului care nu a spus la timp despre această gravă problemă, daca e reală!!!

Viața oamenilor, copii sau adulți, din țara asta NU E O MONEDĂ DE SCHIMB ÎN DISPUTELE POLITICE!!!”, a scris Monica Pop pe pagina sa de Facebook.

 

Recent Posts

Pesionarii ale căror pensii se recalculează de două ori. Şeful Casei de Pensii: „Vor beneficia de încă o altă creștere opțională”

Pensii recalculate de două ori. Daniel Baciu, șeful Casei Naționale de Pensii, a detaliat schimbările…

42 de minute ago

Consecințe neașteptate din cauza schimbărilor climatice

Consecințe neașteptate din cauza schimbărilor climatice care generează noi presiuni asupra sistemului de sănătate. Bunăstarea…

10 ore ago

Câți ani de vechime trebuie să ai ca să-ți crească pensia cu aproape 1500 lei la recalculare

Câți ani de vechime trebuie să ai ca să-ți crească pensia cu aproape 1500 lei…

11 ore ago

Ce se întâmplă cu creierul în prima jumătate a somnului

Există trei nevoi fundamentale ale oamenilor pentru a supraviețui: alimentația, oxigenul și somnul. Odihna este…

11 ore ago

Citeste si: