Categories: Ştiri sănătate

Monica Pop. Există persoane vaccinate care au făcut covid după vaccin. „De ce atâta dezinformare? Se tem că vor rămâne cu vaccinurile?”

Monica Pop. Există persoane vaccinate care au făcut covid după vaccin. „De ce atâta dezinformare? Se tem că vor rămâne cu vaccinurile?”

Medicul Monica Pop atrage atenția că sintagma conform căreia „cei care se vaccinează anti-covid nu se mai îmbolnăvesc” este greșită. Reputatul medic oftalmolog a combătut această afirmație prin chiar declarația șefului Campaniei de Vaccinare, col. dr. Valeriu Gheorhiță, care a făcut public faptul că există 13.400 de persoane care s-au vaccinat cu prima doză și alte 1850 de persoane care s-au vaccinat cu ambele doze și au fost testate pozitiv cu coronavirus.

Există persoane vaccinate care au făcut covid după vaccin. „Cum e posibilă dezinformarea că după vaccinare nu se mai îmbolnăvesc?”

„Cum e posibilă dezinformarea că după vaccinare nu se mai îmbolnăvesc??!! Indiferent cine susține asta și ce bază invocă!
● INSP-ul a anunțat public acum câteva zile că 7000 (șapte mii) de români vaccinați, unii cu rapel, au făcut boala (covid) Și atunci??!!
● Acum dl. Col. Dr. Gheorghiță spune ca sunt peste 13.400 de testați pozitiv după primul vaccin și peste 1850 dupa rapel! Au facut boala! Deci??!!
Se știu și exemple de persoane publice vaccinate, cu rapel, care au facut covid după vaccin (inclusiv după rapel). Col. Dr. Gheorghiță are dreptate și surse sigure, doar e șeful campaniei și strategiei de vaccinare!
De ce se spune altceva??!!
De ce atâta dezinformare ??!! Se tem că vor rămâne cu vaccinurile? Sau??!! E normal sa spui asemenea neadevăr populatiei??!! Cu ce scop??!! Și, cum să poți spune că un infectat vaccinat nu transmite??!! Dacă e infectat, cum nu transmite??!! Nu e tot INFECTAT??!!
Infectații nu sunt la fel??!! Că fac forme mai blânde, da, aceasta e menirea vaccinurilor în toate bolile virale!
Dar, NU e real că nu se mai îmbolnăvesc! Iar, dacă „nu se îmbolnăvesc”, ce sa transmită??!! Și din formularea acestui anunț se deduce simplu care e realitatea!!”, a scris medicul Monica Pop pe contul său de Facebook.

13.400 de persoane vaccinate cu prima doză, testate pozitiv; peste 1.850 – după a doua doză

În urmă cu doar câteva zile, preşedintele Comitetului de coordonare privind vaccinarea anti-COVID (CNCAV), col. dr. Valeriu Gheorghiţă, declara că, de la debutul campaniei de vaccinare până pe 28 martie, 13.416 persoane au fost testate pozitiv la SARS-CoV-2 după administrarea primei doze de vaccin, iar 1.859, după cea de-a doua doză.

 

„De la debutul campaniei de vaccinare, din 27 decembrie până pe 28 martie, un număr de 13.416 persoane au avut un test pozitiv de infecţie cu SARS-CoV-2 după administrarea primei doze de vaccin, reprezentând 0,69% din numărul total al persoanelor vaccinate cu prima doză. Mediana timpului scurs de la administrarea primei doze şi până la data confirmării a fost de circa 11 zile, iar în ceea ce priveşte numărul de persoane confirmate cu infecţie SARS-CoV-2 după doza a doua, vorbim de 1.859 de persoane, reprezentând 0,19% din totalul persoanelor vaccinate cu doza 2″, a declarat dr. Valeriu Gheorghiță.

 

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

8 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

9 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

9 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

10 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

10 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

11 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică