Sari la conținut

Monica Pop, apel către autorități: „Cum pot oamenii înfrunta greul, auzind numai știri apocaliptice?”

monica pop
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Monica Pop face un apel către autorități: „Cum pot oamenii înfrunta greul, auzind numai știri apocaliptice?”

Medicul oftalmolog Monica Pop l-a întrebat, marți seara, pe ministrul Educației de ce trebuie să existe dualitate între Ministerul Educației și ministrul Sănătății. Prezenți la Antena 3, Monica Pop și Sorin Cîmpeanu au vorbit despre necesitatea ca Ministerul Educației să fie cel care să aprobe achiziționarea unor teste.

Monica Pop, întrebare pentru Sorin Cîmpeanu: De ce trebuie ca Ministerul Sănătății să vă aprobe sau nu cumpărarea unor teste?

„De ce trebuie întotdeauna să existe dualitatea aceasta între dumneavostră și domnul ministru al Sănătății? De ce trebuie ca Ministerul Sănătății să vă aprobe sau nu cumpărarea unor teste și de ce nu sunteți un Minister de sine stătător în problemele acestea?

Eu nu aș vrea niciodată ca dumneavostră să luați hotărâri împreună cu ministrul Sănătății. Aș vrea să fie numai ale Ministerului Învățământului, pentru că așa este normal și așa a fost întotdeauna”, a punctat dr. Monica Pop.

Răspunsul ministrului Educației nu s-a lăsat așteptat. Sorin Cîmpeanu a explicat că, în ciuda fatului că există state în care astfel de decizii se iau de către Ministerul Educației, în prezent, starea de alertă din România abilitează atât Ministerul Sănătății cât și Ministerul Educației să ia astfel de decizii.

„Există state în care aceste decizii se iau de Ministerul Educației. Sunt convins că se iau de Ministerul Educației prin consultare cu cei responsabili cu asiugrarea din perspectiva sanitară. Pentru a vă răspunde direct, suntem în stare de alertă. În stare de alertă avem hotărâri ale Comitetului Național pentru Situații de Urgență, iar hotărârea CNSU abilitează ministrul Educației și ministrul Sănătății să reglementeze acest lucru”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Monica Pop: „Cum pot oamenii înfrunta greul, auzind numai știri apocaliptice?”

Ulterior, medicul Monica Pop a atras atenția auorităților, printr-o postare pe contul său de Facebook, că oamenii sunt obosiți de atâtea măsuri de prevenție. Și că, în esență, tonul face muzica.

„E CORECT ??!!
DACA RAPORTAREA PENTRU BUCURESTI SE FACE LA 2 MILIOANE (6/1000), DACA S-AR FACE LA 4 MILIOANE, CÂTI SINT IN REALITATE, CORECT E 3/1000.
■ De ce se face raportarea la 1000 si nu la 100 ?! 6/1000 = 0,6 %.
3/1000 = 0,3%
Ar putea părea prea mică? Metodele de profilaxie trebuie corect respectate, asta e clar.
Dar, dacă oricum NU e o situatie bună, trebuie s-o facem si mai rea ?! De ce să i se induca omului o stare si mai proastă dupa ce că si asa e greu??!! Numai stari grave si morti?! Bine, nimic?! Chiar NU VĂ PASĂ?!
O VORBĂ BUNĂ, DE INCURAJARE AVETI PENTRU OAMENII DIN TARA ASTA??!!
CU CE CURAJ TRAIESC, CUM POT ÎNFRUNTA GREUL AUZIND NUMAI STIRI APOCALIPTICE??!!”, a fost mesajul Monicăi Pop.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel