Motivul neașteptat pentru care unii oameni nu au simptome Covid. Descoperirea oamenilor de știință

De ce unii oameni nu au simptome Covid. Unii oameni reușesc să evite simptomele Covid chiar și după ce contractă virusul, iar oamenii de știință au aflat de ce.

Un nou studiu spune că o anumită mutație genetică îi ajută să fie super evazivi. Cercetătorii de la Universitatea din California-San Francisco au găsit primele dovezi ale unei baze genetice pentru Covid asimptomatic.

Secretul constă în mutațiile genice ale antigenului leucocitar uman (HLA) numite alele HLA, conform concluziilor studiului, publicate în revista Nature.

HLA sunt markerii proteici care joacă un rol cheie în apărarea organismului împotriva bolilor infecțioase. Studiile anterioare au arătat cum susceptibilitatea și progresia infecțiilor precum virusul hepatitei B și HIV au diferit la persoanele cu diferențe în alelele HLA. Cel mai recent studiu a identificat o alelă HLA care face oamenii asimptomatici la infecția cu virusul SARS-CoV-2.

Motivul neașteptat pentru care unii oameni nu au simptome Covid: Descoperirea oamenilor de știință

Studiul a inclus 29.947 de participanți din Programul național de donatori de măduvă din SUA. Folosind o aplicație mobilă, cercetătorii au testat participanții pentru Covid și au verificat dacă au simptome. Studiul a fost realizat în primele etape ale pandemiei înainte ca vaccinurile să fie disponibile.

La sfârșitul studiului, în aprilie 2021, 1.428 de participanți au fost testați pozitiv pentru Covid dintre care 136 au rămas asimptomatici. Mutația genei ALA a fost observată la aproximativ 10% din populația studiului.

Descoperirile sugerează că 20% dintre participanții care au fost asimptomatici la infecție au avut cel puțin o copie a acestei alele HLA, în timp ce doar 9% dintre cei care au raportat simptome au avut mutația genei. La persoanele cu două copii ale variantei, probabilitatea de a fi asimptomatici la infecția cu Covid a fost de peste opt ori.

Mutația nu înseamnă că acești oameni nu vor contracta virusul. Cercetătorii spun că doar îi împiedică să dezvolte orice simptome vizibile.

„Dacă ai o armată care este capabilă să recunoască inamicul devreme, acesta este un avantaj imens. Este ca și cum ai avea soldați pregătiți pentru luptă și știu deja ce să caute și că aceștia sunt băieții răi”, a spus conducătorul studiului Jill Hollenbach. într-un comunicat de presă.

Cercetătorii cred că descoperirile vor ajuta la dezvoltarea de noi tratamente sau vaccinuri în viitor.

„Prin studierea răspunsului lor imunitar, acest lucru ne-ar putea permite să identificăm noi modalități de promovare a protecției imune împotriva SARS-CoV-2 care ar putea fi utilizate în dezvoltarea viitoare a vaccinurilor sau a medicamentelor”, a spus Stephanie Gras, profesor și șef de laborator la La Trobe. Universitate.

Recent Posts

Vreme de coșmar în Italia, cu urmări în și în România. Ploi și inundații fără precedent în ultimile secole

Alertă METEO: Vremea rea continuă în nordul Italiei, în special în regiunile Lombardia și Veneto.…

3 minute ago

Peste 100.000 de pachete de pâine cu resturi de șobolani au fost retrase de pe piață

Peste 100.000 de pachete de pâine feliată retrase de pe piață. În orice țară, siguranța…

33 de minute ago

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate. Femeia a murit de septicemie

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…

o oră ago

Terapia durerii: ce este, când se recomandă, beneficii. Opt metode eficiente de gestionare a durerii

În contextul medicinei moderne, terapia durerii reprezintă o componentă-cheie în îngrijirea pacienților. Aceasta se refera…

2 ore ago

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

11 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică