Categories: Stil de viaţă

Narcisiștii și psihopații sunt mai predispuși să sfideze protecția anti-Covid și masca. Descoperirea unui studiu de ultimă oră

Persoanele care contestă regulile COVID-19 sunt narcisiste, notează un studiu de ultimă oră

Persoanele care contestă regulile de protecție anti-COVID-19, iar uneori chiar boala în sine, au o personalitate profund narcisistă, au concluzionat cercetătorii acestui studiu.

Persoanele narcisiste au tendința de a nega și refuza conduita de protecție anti-COVID: masca și distanțarea fizică.

Vedem cu toții un val de contestatari ai virusului, care își pun în pericol semenii. Căci masca este un instrument de a-l feri pe aproapele tău, în primul rând. Cât este de păguboasă această atitudine de nu îmi pasă, nu mă interesează?

Pandemia de coronavirus nu este doar o problemă serioasă de sănătate, ci și una socială

Masele de oameni primesc în toată lumea recomandări noi, pe care până acum nu le-am practicat, de aceea ne este atât de greu să ne conformăm.

Cele mai contestate măsuri sunt cele de distanțare socială și de purtare a măștii de protecție.

Unele popoare acceptă și înțeleg măsurile, altele nu. Cele care acceptă au și rezultate, deci este o acceptare eficientă. Ei fac cam ce am făcut noi în starea de urgență, când măsurile au fost impuse. Și o fac fără vâlvă și fără panică. Adică respectă distanța recomandată și nu li se pare că cineva le vrea răul, ci înțeleg că aceste măsuri provizorii sunt esențiale în gestionarea pandemiei.

Cercetătorii sunt de părere că un factor esențial este educația. Atunci când oamenii înțeleg pericolul și nu intră în paradigma conspiraționistă.

Pe când cei care refuză cu obstinație orice evidență sunt personalități întunecate, spun oamenii de știință. Atinși de sociopatie, psihopatie, narcisism și machiavellianism.

Cercetătorii au descoperit că este mai puțin probabil ca oamenii cu caracteristici întunecate, ca cele enumerate mai sus, să se supună reglementărilor de preveniție a bolii COVID-19.

Din studiu s-a aflat că tot aceiași oameni sunt primii care își vor face și stocuri consistente, precum hârtia igienică sau alimente.

Studiul nou arată că percepțiile de conjunctură și convingerile legate de sănătate pot juca un rol mult mai important decât trăsăturile de personalitate. Studiul s-a efectuat pe 755 de persoane în Polonia.

Oamenii de știință au constatat că participanții cu un scor ridicat la trăsăturile ”întunecate” erau cei care nu dădeau importanță recomandărilor sanitare: mâini curate și igienizate, mască și distanțare.

Însă cercetătorii au concluzionat că acest comportament nu este doar din cauza narcisismului. Datele strânse arată că laturile întunecate nu sunt la fel de grave precum convingerile oamenilor legate de veridicitatea pandemiei.

”Triada Întunecată” rezonează cu un anume tip de personalitate, în timp ce recomandările sanitare sunt urmate în funcția credințelor fiecăruia legate de coronavirus.

”Întunecații” sunt mai puțin implicați în prevenție. Iar asta doar pentru că nu cred în eficiența unor asemenea comportamente.

Cercetătorii au concluzionat că unii oameni sunt total nepăsători în fața amenințării COVID-19, iar asta s-a constatat la cei narcisiști.

Tot cercetătorii au ajuns la concluzia că personalitatea nu se poate schimba, însă convingerile se pot transforma. O soluție pentru a-i convinge pe sceptici să respecte măsurile este să vadă în jur cât mai multe exemple.

Iar acestea pot fi ușor înțelese chiar și de sceptici, dacă putem să le exemplificăm prietenos.

Recent Posts

Lucruri esențiale pe care oamenii nu le fac. Sunt vitale pentru sănătate

Elemente vitale pentru sănătate. Dr. Cezar, celebrul cardiolog, dezvăluie care sunt elementele vitale pentru sănătate.…

7 ore ago

Pelagra

Ce este, cum se manifestă și de ce apare boala PELAGRA? Pelagra este boala cauzată…

8 ore ago

Regimul alimentar al pacientului cu diabet. Află dacă pot consuma cireșe

Regimul alimentar al pacientului cu diabet. Regimul diabeticilor este foarte important pentru controlul nivelului de zahăr…

8 ore ago

Horoscop 16 mai. Vărsător, trebuie să împărtășești energia ta minunată

Horoscop 16 mai. Astrologii au făcut previziuni pentru toate semnele: Prntru nativii din zodia Berbec…

9 ore ago

Vești noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Anunț de ultim moment de la Spitalul „Foişor”

Vești noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Anunț de ultim moment de…

9 ore ago

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de vară: Are puține calorii

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de…

10 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra