marți, ianuarie 19, 2021
Irina Lungu

Covid-19 nu se dă dus, iar vaccinul este așteptat de întreaga planetă. La momentul acesta, sunt în teste mai multe vaccinuri, oamenii de știință din întreaga lume lucrează neobosit la găsirea formulei optime.

Prima veste bună vine de la Oxford, unde vaccinul anti-Covid dezvoltat de ei a trecut de proba testelor pe oameni și se pare că declanșează răspuns imun la Covid-19.

Potrivit BBC, Universitatea din Oxford afirmă că vaccinul dezvoltat de ei contra virusului SARS-CoV-2 pare sigur și declanșează răspuns imun.

Vaccinul este numit ChAdOx1 nCoV-19 și este dezvoltat la o viteză fără precedent.

Studiile au implicat 1.077 de persoane și au arătat că vaccinul a dus la crearea de anticorpi și celule T care pot lupta împotriva coronavirusului.

Descoperirile sunt extrem de promițătoare, dar este încă prea curând să știm dacă acest lucru este suficient pentru a oferi protecție, iar procesele mai mari sunt în curs, arată BBC.

Marea Britanie a comandat deja 100 de milioane de doze de vaccin.

Este produs dintr-un virus conceput genetic care determină răceala comună la cimpanzei.

Acesta a fost puternic modificat, în primul rând, astfel încât să nu poată provoca infecții oamenilor și, de asemenea, pentru a face „să arate” mai mult ca un coronavirus.

Oamenii de știință au făcut acest lucru transferând instrucțiunile genetice „proteinei spike” a coronavirusului – instrumentul crucial pe care îl folosește pentru a invada celulele noastre – la vaccinul pe care îl dezvoltau.

Aceasta înseamnă că vaccinul seamănă cu coronavirusul și sistemul imunitar poate învăța cum să-l atace.