Categories: Ştiri sănătate

Ne așteaptă un nou val al pandemiei? O actriță celebră, declarații îngrijorătoare

Dr. Anthony Fauci vine cu un scenariu îngrijorător: o nouă variantă „suspectă” se întrevede la orizont. Oamenii de știință au constatat că noile variante ale SARS-CoV-2 acumulează mutațiile care le caracterizează nu atât prin saltul de la o gazdă la alta, cât, mai degrabă, ”ascunzându-se” în pacienții imunocompromiși.

În momentul în care virusul iese din aceștia, pentru a-i infecta pe alții, câștigă noi abilități în ceea ce privește atacarea celulelor, evitarea anticorpilor sau slăbirea sistemului imunitar, susțin specialiștii, potrivit NationalThailand.

Este foarte „puțin probabil” ca noul coronavirus să dispară, iar o nouă variantă „suspectă” se întrevede deja la orizont. Așa a comentat, recent, Anthony Fauci, consilier medical-șef al președintelui SUA, tendința infectărilor cu Sars Cov2 și perspectivele de viitor.

La câteva ore de la declarația președintelui Biden, care afirma că „pandemia s-a încheiat” , dr. Anthony Fauci a conturat un scenariu mult mai îngrijorător.

Mutația îngrijorătoare a Covid, subvarianta BA.2.75.2

„Nu suntem în punctul în care ar trebui să fim. Când spunem că va trebui să trăim cu virusul, este pentru că știm că nu îl vom eradica”. „Întrebarea care ar trebui pusă – a precizat el – este dacă vom reuși să-l eliminăm din SUA și din lume. Răspunsul este că e puțin probabil, deoarece avem de-a face cu un virus foarte transmisibil și cu imunitatea care, în sine, este tranzitorie”.

Numărul persoanelor infectate este în creștere. Printre aceștia se numără și văduva celebrului actor Iurie Darie se află internată la un spital de Boli Infecțioase.

Anca Pandrea, infectată din nou cu virusul ucigaș

Recent Anca Pandrea a început să se simtă rău și a fost internată la Institutul Național de Boli Infecțioase Prof. Dr. Matei Balș din Capitală. Ea a fost pusă sub supravegherea medicilor și după o serie de analize s-a dovedit că are coronavirus.

Nu este pentru prima dată când Anca Pandrea are COVID-19, ea fiind carantinată la domiciliu și la finalul anului trecut cu acest virus.

„Mi-a fost foarte rău. Încă sunt în spital, nu știu când voi fi externată. Am COVID”, a mărturisit actrița Anca Pandrea pentru impact.ro.

Așadar, vaccinarea rămane extrem de importanta pentru a reduce riscul unei duble de infectari

 

Recent Posts

Colțul de Rai din România desemnat „Destinația turistică a anului 2024”

Dino Parc Râșnov, Castelul Bran, Cetățile dacice din Munții Orăștiei sau Ținutul Mănăstirilor Bucovina se…

29 de minute ago

Simptomele colesterolului ridicat la femeile de 40 de ani: Top 7 semne neobișnuite de niveluri ridicate de LDL pe mâini și degete

Impactul pe scară largă al colesterolului ridicat asupra femeilor după 40 de ani  nu este,…

59 de minute ago

Lista bolilor pentru care medicul de familie acordă direct 7 zile de concediu medical. Modificări importante privind concediul medical

Medicii de familie pot elibera un certificat de concediu medical pentru o perioadă de 7…

2 ore ago

Top 10 alimente pentru a elimina toxinele din ficat în mod natural și pentru a preveni insuficiența hepatică

Ficatul este cel mai mare organ din corpul uman și servește ca depozit de nutrienți…

2 ore ago

Pensiile acestor români se recalculează de două ori. Daniel Baciu: „Vor primi încă o creștere a veniturilor!”

Seniorii țării s-au bucurat de o creștere a pensiilor cu 13,8% la 1 ianuarie în…

3 ore ago

Citeste si: