Nivel ridicat de zahăr din sânge: 8 alimente interzise

Nivel ridicat de zahăr din sânge. Un nivel ridicat de zahăr în sânge se poate referi la diabetul zaharat, o afecțiune în care nivelul de glucoză din sânge este mai mare decât normal.

Există două tipuri principale de diabet zaharat: tipul 1 și tipul 2. În diabetul de tip 1, organismul nu produce suficientă insulină, hormonul responsabil de reglarea nivelului de glucoză în sânge. În diabetul de tip 2, cel mai frecvent tip de diabet, celulele din organism devin rezistente la acțiunea insulinei, iar pancreasul nu reușește să producă suficientă insulină pentru a compensa această resistență.

Pentru a menține nivelul normal de zahăr din sânge , trebuie să evitați anumite alimente. Lista acestora include iaurt cu fructe, batoane proteice, sosuri gata preparate, înlocuitori de zahăr, pâine albă, orez și paste, produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi.

Alimente interzise pentru glicemia crescută

Sursa foto: arhiva Doctorul ZIlei

Iaurtul cu fructe este considerat un mic dejun excelent, dar conține mult zahăr, ceea ce nu este sigur pentru copii și adulți.

  • Iaurturile cu aromă sunt de obicei făcute cu lapte degresat sau cu conținut scăzut de grăsimi și conțin carbohidrați și zahăr. De fapt, 1 cană (245 de grame) de iaurt cu aromă de fructe poate conține aproape 31 de grame de zahăr, ceea ce înseamnă că aproape 61% din caloriile sale provin din zahăr. Mulți oameni consideră acest tip de iaurt o alternativă sănătoasă la înghețată. Cu toate acestea, poate conține la fel de mult sau chiar mai mult zahăr decât înghețata, potrivit The Health Site.
  • Batoanele proteice au câștigat multă popularitate recent. Dar unele dintre ele conțin mult mai puține proteine ​​decât zahărul. Asigurați-vă că citiți compoziția marcată pe ambalajul lor. Sosurile gata preparate – sosurile pentru salate, ketchup-urile și maioneza sunt saturate cu zahăr, așa că ar trebui să le evitați.
  • De asemenea, trebuie evitate toate alimentele procesate bogate în carbohidrați, cum ar fi pâinea albă, orezul alb și pastele. Consumul de pâine, covrigi și alte produse din făină rafinată crește semnificativ nivelul zahărului din sânge la persoanele cu diabet zaharat de tip 1 și tip 2.
  • Această reacție este caracteristică nu numai produselor din făină albă rafinată. Pastele fără gluten cresc, de asemenea, nivelul zahărului din sânge, tipurile de orez având cel mai mare efect.
  • Îndulcitori – oamenii sănătoși nu ar trebui să treacă la îndulcitori, altfel riscul de a dezvolta sindrom metabolic și prediabet crește de câteva ori. Înlocuitorii de zahăr pot fi utilizați de cei diagnosticați cu diabet de tip 2.
  • Dintre băuturi, sucurile de fructe sunt cele mai insidioase în acest sens. Sucul proaspăt stors este sigur și sănătos, dar sucul cumpărat din magazin este o otravă dulce. Prin consumul acestei băuturi, este garantată o creștere rapidă a insulinei.

Consumul regulat de sucuri de fructe modifică rezistența la insulină a celulelor și crește riscul de a dezvolta diabet. Produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi. Oamenii peste patruzeci de ani au nevoie de calciu, iar acesta este absorbit doar prin grăsime.

Recent Posts

Bărbații peste 50 de ani ar trebui să evite să mănânce ACEST aliment popular la micul dejun

După vârsta de 50 de ani, bărbații ar trebui să meargă puțin mai des la…

24 de minute ago

Cele mai bune ceaiuri care vă pot ajuta să pierdeți în greutate, potrivit unui dietetician

Cele mai bune ceaiuri de slăbit. Un dietetician a dezvăluit care sunt cele mai eficiente…

53 de minute ago

Gelul inovator care ar putea opri efectele nocive ale alcoolului. Cum funcționează și ce conține

Gelul inovator. Cercetătorii au dezvoltat un gel proteic care neutralizează alcoolul înainte de a intra…

o oră ago

Încălzirea repetată a uleiului de prăjit poate crește riscul de cancer. Modalitatea corectă de reutilizare și depozitare a uleiului

Încălzirea repetată a uleiului de prăjit poate crește riscul de cancer. Îndemnând la o precauție…

2 ore ago

ACESTE diete sunt cele mai bune pentru reducerea riscului de boli și cancer

Diete pentru reducerea riscului de boli și cancer. S-a dovedit că dietele vegane și vegetariene…

2 ore ago

Top 5 zodii cu cel mai mare IQ. Abilitățile unice ale fiecătui semn zodiacal

Top zodii cu cel mai mare IQ. Fiecare semn zodiacal în parte este caracterizat de…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra