Categories: Ştiri sănătate

Noile restricții adoptate de Guvern, în funcție de rata de infectare. Circulația se va face până la ora …

Recent, Guvernul a comunicat noi măsuri pentru limitarea epidemiei provocate de coronavirus. Noile restricții adoptate de Guvern se aplică în funcție de rata de infectare a fiecărei localități. Ora circulației, precum și programul sărbătorilor pascale au fost stabilite pentru următoarea perioadă.

Principalele modificări se referă la ora circulației care, în funcție de caz, se va modifica, fiind restricționată începând cu ora 20: 00. De asemenea, există o măsură specială care prevede participarea oamenilor la sărbătorile pascale.

Noile restricții adoptate de Guvern și excepția sărbătorilor pascale

Realizator: Guvernul a adoptat joi seara noi restricții pentru limitarea epidemiei provocate de coronavirus. Astfel, în zonele unde incidența este mai mare de patru cazuri la mia de locuitori circulația persoanelor în zilele de vineri, sâmbătă și duminică ce va face până la ora 20:00 și nu până la 22:00 cum este acum. Tot în aceste zile magazinele se vor închide la ora 18:00. Când rata de infectare depășește 7,5 cazuri la mia de locuitori aceste restricții se vor aplica toată săptămâna. Totodată, guvernul a luat mai multe decizii pentru a permite circulația în noaptea de Înviere, potrivit Rador.

Guvernul a stabilit ca circulația cetățenilor să se facă până la ora 20:00 și magazinele să se închidă la ora 18:00 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, în zonele unde rata de infectare este mai mare de 4 la mia de locuitori. În cazul zonelor cu o incidență mai mare de 7,5 la mia de locuitori aceste restricții se vor aplica în toate zilele săptămânii. Secretarul de stat Raed Arafat a anunțat și ce decizii s-au luat în legătură cu circulația cetățenilor în zilele sărbătorilor religioase.

„Pentru noaptea de 27.03 spre 28:03, adică sâmbătă şi duminică, măsura va fi extinsă până la ora 22:00, pentru persoanele care vor participa şi se vor deplasa ca să participe la serviciile religioase oficiate pentru sărbătoarea Pesah. Pentru noaptea de 3 aprilie spre 4 aprilie, se va permite circulaţia persoanelor în afara locuinţei sau a gospodăriei în intervalul orar 20:00 până la 02:00 ,pentru deplasarea şi participarea la slujbele religioase care sunt ocazionate cu sărbătorirea Paştelui Catolic”, a declarat Raed Arafat.

Raed Arafat a mai spus că și pentru Paștele Ortodox va fi permisă circulația persoanelor în noaptea Învierii până la ora 2:00.

 

Recent Posts

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

10 ore ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

10 ore ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

11 ore ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

11 ore ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

12 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

12 ore ago

Citeste si: