Sari la conținut

Noile restricții adoptate de Guvern, în funcție de rata de infectare. Circulația se va face până la ora …

noi restricții adoptate de Guvern

Recent, Guvernul a comunicat noi măsuri pentru limitarea epidemiei provocate de coronavirus. Noile restricții adoptate de Guvern se aplică în funcție de rata de infectare a fiecărei localități. Ora circulației, precum și programul sărbătorilor pascale au fost stabilite pentru următoarea perioadă.

Principalele modificări se referă la ora circulației care, în funcție de caz, se va modifica, fiind restricționată începând cu ora 20: 00. De asemenea, există o măsură specială care prevede participarea oamenilor la sărbătorile pascale.

Noile restricții adoptate de Guvern și excepția sărbătorilor pascale

Realizator: Guvernul a adoptat joi seara noi restricții pentru limitarea epidemiei provocate de coronavirus. Astfel, în zonele unde incidența este mai mare de patru cazuri la mia de locuitori circulația persoanelor în zilele de vineri, sâmbătă și duminică ce va face până la ora 20:00 și nu până la 22:00 cum este acum. Tot în aceste zile magazinele se vor închide la ora 18:00. Când rata de infectare depășește 7,5 cazuri la mia de locuitori aceste restricții se vor aplica toată săptămâna. Totodată, guvernul a luat mai multe decizii pentru a permite circulația în noaptea de Înviere, potrivit Rador.

Guvernul a stabilit ca circulația cetățenilor să se facă până la ora 20:00 și magazinele să se închidă la ora 18:00 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, în zonele unde rata de infectare este mai mare de 4 la mia de locuitori. În cazul zonelor cu o incidență mai mare de 7,5 la mia de locuitori aceste restricții se vor aplica în toate zilele săptămânii. Secretarul de stat Raed Arafat a anunțat și ce decizii s-au luat în legătură cu circulația cetățenilor în zilele sărbătorilor religioase.

„Pentru noaptea de 27.03 spre 28:03, adică sâmbătă şi duminică, măsura va fi extinsă până la ora 22:00, pentru persoanele care vor participa şi se vor deplasa ca să participe la serviciile religioase oficiate pentru sărbătoarea Pesah. Pentru noaptea de 3 aprilie spre 4 aprilie, se va permite circulaţia persoanelor în afara locuinţei sau a gospodăriei în intervalul orar 20:00 până la 02:00 ,pentru deplasarea şi participarea la slujbele religioase care sunt ocazionate cu sărbătorirea Paştelui Catolic”, a declarat Raed Arafat.

Raed Arafat a mai spus că și pentru Paștele Ortodox va fi permisă circulația persoanelor în noaptea Învierii până la ora 2:00.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel