Categories: Stil de viaţă

Noua perlă a turismului românesc. Orașul-stațiune și-a recăpătat strălucirea de odinioară și este deschisă pe tot parcursul anului

De câțiva ani încoace, numeroase stațiuni balneare celebre de la noi din țară și-au redobândit splendoarea de odinioară și au revenit în atenția turiștilor din întreaga lume. Una dintre acestea este orașul Borsec, celebru pentru apele sale minerale miraculoase.

Turismul românesc este în plină expansiune în ultima perioadă, un număr din ce în ce mai mare de turiști străini alegând România ca destinație de vacanță. În afară de locuri care nu mai au nevoie de nicio prezentare, pe harta turistică a României au reapărut mai multe stațiuni balneare celebre.

Sursă foto: Statiunea Borsec

Stațiunea Borsec a fost readusă la gloria de odinioară

Dintre stațiunile ce au fost readuse la vechea lor splendoare se numără și orașul Borsec. Este situat în partea de nord-est a județului Harghita, fiind situat la o altitudine de 850-930 de metri, la intersecția munților Giurge, Bistrița și Călimani.

Drept dovadă a renașterii acestui loc de poveste, Borsec a ocupat locul 3 în topul destinațiilor turistice realizat de Federația Internațională a Jurnaliștilor și Scriitorilor de Turism (FIJET). De asemenea, stațiunea a fost premiată și la Târgul de Turism al României, unde Primăria Borsec a fost invitată să primească premiul în cadrul Galei „FIJET Destinații România 2024”.

Ape minerale miraculoase

Stațiunea Borsec este renumită încă din 1804 și funcționează pe toată perioada anului. Aceasta și-a câștigat renumele de-a lungul anilor, în special datorită izvoarelor sale de ape minerale carbo-gazoase. Apele sunt cunoscute pentru efectele lor terapeutice încă din a doua jumătate a secolului al XVI-lea. Acțiunile terapeutice ale izvoarelor minerale de la Borsec au fost recunoscute la nivel internațional, iar în 1873 au fost premiate cu o medalie la Târgul Internațional de la Viena. În acel moment, apa Borsec a fost numită „Regina apelor minerale”. În 1876, a obținut medalia de argint și Diploma de Onoare la expozițiile organizate la Berlin și, respectiv, Trieste. În 1878, la expoziția de la Paris, a primit Diploma de Onoare.

Apele minerale Borsec se recomandă în tratarea bolilor cardiovasculare (insuficiență mitrală compensatorie și insuficiență cardiacă, hipertensiune arterială, varice), a bolilor endocrine (hipertiroidism, boala Basedow, prepubertate la copiii supraponderali), dischinezie biliară, boli digestive (gastrită cronică hipoacidă, constipație cronică, colită cronică nespecifică), colecistită cronică necalcifică, afecțiuni renale și ale tractului urinar, nevroze astenice, boli dermatologice, metabolice și nutriționale etc, potrivit Bugetul.

 

Recent Posts

Consecințe neașteptate din cauza schimbărilor climatice

Consecințe neașteptate din cauza schimbărilor climatice care generează noi presiuni asupra sistemului de sănătate. Bunăstarea…

o oră ago

Câți ani de vechime trebuie să ai ca să-ți crească pensia cu aproape 1500 lei la recalculare

Câți ani de vechime trebuie să ai ca să-ți crească pensia cu aproape 1500 lei…

2 ore ago

Ce se întâmplă cu creierul în prima jumătate a somnului

Există trei nevoi fundamentale ale oamenilor pentru a supraviețui: alimentația, oxigenul și somnul. Odihna este…

2 ore ago

Anii lucrați în străinătate se adaugă la calculul pensiei din România?

O întrebare tot mai frecventă în rândul românilor în ultima perioadă este dacă anii lucrați…

3 ore ago

Cele două zodii care își îndeplinesc cel mai mare vis în săptămâna 13 – 19 mai

Două zodii norocoase își îndeplinesc visurile, săptămâna aceasta. Pentru acești nativi, zilele actuale par să…

3 ore ago

Un tânăr a făcut necroză hepatică și a murit la câteva ore după ce a mâncat acest aliment reîncălzit

Un student în vârstă de 20 de ani din Belgia a făcut necroză hepatică și…

4 ore ago

Citeste si: