Sari la conținut

Noua perlă a turismului românesc. Orașul-stațiune și-a recăpătat strălucirea de odinioară și este deschisă pe tot parcursul anului

Stațiune din România
Sursă foto: Capital
Stațiune balneoclimaterica din România

De câțiva ani încoace, numeroase stațiuni balneare celebre de la noi din țară și-au redobândit splendoarea de odinioară și au revenit în atenția turiștilor din întreaga lume. Una dintre acestea este orașul Borsec, celebru pentru apele sale minerale miraculoase.

Turismul românesc este în plină expansiune în ultima perioadă, un număr din ce în ce mai mare de turiști străini alegând România ca destinație de vacanță. În afară de locuri care nu mai au nevoie de nicio prezentare, pe harta turistică a României au reapărut mai multe stațiuni balneare celebre.

Fontana Balneo & Spa Borsec
Sursă foto: Statiunea Borsec

Stațiunea Borsec a fost readusă la gloria de odinioară

Dintre stațiunile ce au fost readuse la vechea lor splendoare se numără și orașul Borsec. Este situat în partea de nord-est a județului Harghita, fiind situat la o altitudine de 850-930 de metri, la intersecția munților Giurge, Bistrița și Călimani.

Drept dovadă a renașterii acestui loc de poveste, Borsec a ocupat locul 3 în topul destinațiilor turistice realizat de Federația Internațională a Jurnaliștilor și Scriitorilor de Turism (FIJET). De asemenea, stațiunea a fost premiată și la Târgul de Turism al României, unde Primăria Borsec a fost invitată să primească premiul în cadrul Galei „FIJET Destinații România 2024”.

Ape minerale miraculoase

Stațiunea Borsec este renumită încă din 1804 și funcționează pe toată perioada anului. Aceasta și-a câștigat renumele de-a lungul anilor, în special datorită izvoarelor sale de ape minerale carbo-gazoase. Apele sunt cunoscute pentru efectele lor terapeutice încă din a doua jumătate a secolului al XVI-lea. Acțiunile terapeutice ale izvoarelor minerale de la Borsec au fost recunoscute la nivel internațional, iar în 1873 au fost premiate cu o medalie la Târgul Internațional de la Viena. În acel moment, apa Borsec a fost numită „Regina apelor minerale”. În 1876, a obținut medalia de argint și Diploma de Onoare la expozițiile organizate la Berlin și, respectiv, Trieste. În 1878, la expoziția de la Paris, a primit Diploma de Onoare.

Apele minerale Borsec se recomandă în tratarea bolilor cardiovasculare (insuficiență mitrală compensatorie și insuficiență cardiacă, hipertensiune arterială, varice), a bolilor endocrine (hipertiroidism, boala Basedow, prepubertate la copiii supraponderali), dischinezie biliară, boli digestive (gastrită cronică hipoacidă, constipație cronică, colită cronică nespecifică), colecistită cronică necalcifică, afecțiuni renale și ale tractului urinar, nevroze astenice, boli dermatologice, metabolice și nutriționale etc, potrivit Bugetul.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel