Categories: Ştiri sănătate

Nu a sunat la Ambulanță ca să nu deranjeze și era să moară în taxi în drum spre spital

O femeie din Iași care acuza dureri în piept, nu a sunat la Ambulanță ca să nu deranjeze și era să moară în taxi în drum spre spital. Femeia, vârstă de 59 de ani, a optat să se deplaseze la spital cu ajutorul unui taxi, evitând să solicite intervenția unei ambulanțe din teama de a nu crea neplăceri. Chiar dacă suferea de o afecțiune gravă, a preferat să nu deranjeze, considerând situația sa doar o „jenă”.

Această abordare este considerată neobișnuită de către reprezentanții UPU SMURD Iași, mai ales că în ultimii ani s-au înregistrat tot mai multe apeluri false către numărul de urgență 112.

Femeia care nu a sunat la Ambulanță ca să nu deranjeze suferea de tromboembolism pulmonar masiv

Prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU SMURD Iași, subliniază că persoanele care se confruntă cu adevărate urgențe de sănătate ar trebui să nu ezite să apeleze la 112, însă uneori aleg să nu o facă, temându-se să nu fie considerate deranjatoare. Aceste persoane ar trebui să fie conștiente că serviciile de urgență sunt destinate celor care au nevoie reală de ajutor medical imediat, nu celor care pot accesa serviciile de îngrijire medicală în alt mod.

În acest caz, femeia a ales să meargă la spital cu un taxi, crezând că solicitând ambulanța ar crea disconfort sau ar fi considerată o povară. Această decizie a fost aproape fatală, conform medicilor. În curtea spitalului, femeia a suferit o sincopă și ți-a fracturat maleola.

Echipa de urgență din UPU a reacționat rapid și, după investigații, a descoperit că femeia suferă de tromboembolism pulmonar masiv bilateral, o afecțiune gravă care poate pune în pericol viața prin stop cardiorespirator. Cu toate acestea, acum pacienta este stabilă, conștientă și internată în secția de terapie intensivă cardiologică, unde va primi îngrijiri specializate pentru mai multe zile.

Pe de altă parte, este de remarcat faptul că anual se înregistrează mii de apeluri false sau neîntemeiate la numărul unic de urgență. Un exemplu este cazul unei liceence de la Colegiul Tehnic „Miron Costin” Roman, județul Neamț, care în septembrie 2023 a decis să solicite intervenția forțelor de ordine pentru că i-a fost ocupat locul în bancă, demonstrând astfel o folosire nejustificată și inadecvată a serviciului de urgență.

Recent Posts

Horoscop zilnic 17 mai. Certuri și discuții. Află care sunt zodiile care vor avea parte de dezamăgiri

Horoscop 17 mai 2024. Află care sunt predicțiile astrelor pentru toate semnele zodiacale, în materie…

21 de minute ago

Psoriazis: Cauze, simptome și tratament

Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…

51 de minute ago

Vreme de coșmar în Italia, cu urmări și în România. Ploi și inundații fără precedent în ultimile secole

Alertă METEO: Vremea rea continuă în nordul Italiei, în special în regiunile Lombardia și Veneto.…

o oră ago

Peste 100.000 de pachete de pâine cu resturi de șobolani au fost retrase de pe piață

Peste 100.000 de pachete de pâine feliată retrase de pe piață. În orice țară, siguranța…

2 ore ago

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate. Femeia a murit de septicemie

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…

2 ore ago

Terapia durerii: ce este, când se recomandă, beneficii. Opt metode eficiente de gestionare a durerii

În contextul medicinei moderne, terapia durerii reprezintă o componentă-cheie în îngrijirea pacienților. Aceasta se refera…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică