NU combina niciodată aceste medicamente cu alcoolul! Risc de leziuni hepatice și chiar de deces

Dacă vă numărați printre acei români care consumă alcool, fie ocazional, fie în mod regulat, este important să știți că acesta poate interacționa cu orice medicament pe care îl luați. Dacă luați mai multe medicamente sau beți în exces, riscul de reacții adverse la medicamente poate fi mai mare.

Combinația dintre alcool și anumite medicamente poate provoca interacțiuni negative, reacții adverse și chiar supradozaj și deces. Acest lucru se poate întâmpla în cazul medicamentelor eliberate pe bază de rețetă, al medicamentelor eliberate fără prescripție medicală (OTC) și chiar al suplimentelor sau al remediilor pe bază de plante.

Potrivit Institutului Național pentru Abuzul de Alcool și Alcoolism din Statele Unite, combinarea alcoolului cu anumite medicamente poate provoca o serie de simptome, printre care:

  • Greață și vărsături
  • Somnolență
  • Dureri de cap
  • Leșin
  • Pierderea coordonării
  • Sângerare internă
  • Dificultăți de respirație
  • Probleme cardiace
  • Afectarea ficatului

Administrarea de medicamente în timp ce consumați alcool poate fi imprevizibilă. Combinația poate intensifica fie efectul medicamentului, fie efectul băuturii. De asemenea, poate face ca medicamentele să fie mai puțin eficiente sau poate schimba modul în care simțiți efectele alcoolului. Fiți atenți la faptul că unele medicamente, cum ar fi laxativele și siropurile pentru tuse, pot conține și ele o parte din alcool.

Citiți mai departe pentru a afla ce medicamente nu trebuie amestecate cu alcool. Și nu uitați, citiți întotdeauna cu atenție eticheta medicamentelor și discutați cu furnizorul dumneavoastră de servicii medicale dacă aveți nelămuriri.

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

NU combina niciodată aceste medicamente cu alcoolul!

Anticoagulante: Interacțiunea lor cu alcoolul poate duce la riscul crescut de hemoragii interne, fiind extrem de periculos.

Medicamente antialergice: Consumul de alcool în timp ce iei astfel de medicamente poate duce la amețeli și vărsături, afectând starea generală de sănătate.

Diuretice: Alcoolul și medicamentele diuretice pot duce la deshidratare și scăderea bruscă a tensiunii arteriale, reprezentând un risc pentru sănătate.

Antibiotice: Combinația dintre alcool și antibiotice poate reduce eficacitatea tratamentului și poate cauza efecte adverse precum dureri de cap, greață și scăderea tensiunii arteriale.

Medicamente antidiabetice: Alcoolul poate interfera cu funcționarea corectă a acestor medicamente, putând provoca hipoglicemie și alte complicații.

Medicamente pentru scăderea colesterolului: Alcoolul, asociat cu aceste medicamente, poate crește riscul de sângerări gastrice și poate afecta grav ficatul.

Medicamente pentru hipertensiune arterială: Combinarea lor cu alcool poate duce la amețeli și stări de leșin, fiind periculoasă pentru cei care urmează un tratament pentru tensiunea arterială.

Medicamente pentru aciditate gastrică: Alcoolul poate amplifica efectele adverse ale acestor medicamente, cum ar fi scăderea tensiunii arteriale.

Antiinflamatoare: Aceste medicamente pot afecta stomacul, cauzând dureri și chiar hemoragii digestive. Atunci când sunt combinate cu alcool, riscul de leziuni hepatice poate crește semnificativ.

Somnifere: Consumul lor cu alcool poate duce la somnolență excesivă și probleme de coordonare a mișcărilor, reprezentând un pericol pentru siguranța personală.

Recent Posts

Alertă ANM: România, lovită de un nou ciclon. Sfârșit de lună cu ploi zilnice. Când se încălzește vremea

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), în următoarele 2-3 zile vom avea parte de vreme…

11 minute ago

Dacă faci asta în timp ce conduci, s-ar putea să fii un psihopat, spun oamenii de știință

Dacă faci asta în timp ce conduci, s-ar putea să fii un psihopat. Noi cercetări…

41 de minute ago

Apar semafoarele cu patru culori: roșu, galben, verde și alb. Care este explicația

Nu peste mult timp am putea avea semafoare cu patru culori: roșu, galben, verde și…

o oră ago

Patru zodii vor câștiga MULȚI bani în luna iunie. Vin câștiguri din toate părțile și au noroc pe toate planurile

Patru zodii vor câștiga MULȚI bani. Începând cu luna iunie, nativii din Berbec, Scorpion, Capricorn…

2 ore ago

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică care poate vindeca orice, mai puțin MOARTEA: Să o luăm preventive. Este anticancerigen…

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică. Cum să prevenim cancerul cu produse naturale. Sfaturile medicului…

11 ore ago

Horoscop 15 mai 2024. Berbec, nu te grăbi să dai un răspuns. Vărsător, te poți confrunta cu mici piedici

Horoscop 15 mai 2024. Nativii din zodia Berbec este sfătuită de astrologi să nu se…

12 ore ago

Citeste si: