Nu consumați lactate atunci când luați acest medicament! Reacția chimică este toxică pentru organism

Anumite alimente pot interacționa în mod negativ cu tratamentele și medicamentele administrate. Astfel, este indicat să ceri mereu sfatul unui medic înainte de începerea unui tratament.

Medicamentele sunt administrate după reguli stricte. În caz contrar, acestea pot determina reacții adverse neplăcute și, de asemenea, pot declanșa o multitudine de dezechilibre la nivelul întregului organism.

Băuturile și alimentele pot interacționa în mod negativ cu anumite medicamente și tratamente. De aceea, este important să știi cât mai multe despre legătura dintre produsele farmaceutice și alimentație.

Lactatele sunt complet interzise, spre exemplu, dacă luați tetracicline (un tip de antibiotice).

Lactatele, interzise dacă luați tetracicline

Deși lactatele sunt esențiale pentru sănătatea organismului nostru, mai ales la vârste fragede, acestea nu sunt indicate atunci când luați un tip de antibiotice (tetracicline).

Medicii avertizează că acestea trebuie evitate în perioada în care luați anumite antibiotice, cum este cazul tetraciclinelor.

Combinate cu ionii metalelor grele cum ar fi calciul sau magneziul aceste tetracicline formează chelaţi neabsorbabili, care le reduc drastic eficiența. Iar acest lucru înseamnă că organismul nu va răspunde la tratament, iar boala va evolua, notează vbiz.ro.

Medicii recomandă evitarea pe cât posibil a combinațiilor tetraciclinele cu iaurt, lapte, brînză, medicamente antiacide sau cu produse pe bază de fier.

Dacă, totuși, consumați produse lactate când luați acest antibiotic este indicat să lăsați măcar o pauză de două ore între administrarea tetraciclinei și produsul lactat.

Sucul de grapefruit, de asemenea, de evitat

Mihaela Bilic, nutriționist, susține că nici sucul de grapefruit nu trebuie consumat atunci când luăm medicamente.

„Pe lângă vitamine, antioxidanți, fibre și multă apă, el conține o substanță care blochează enzimele hepatice. În aceste condiții anumite medicamente nu mai sunt metabolizate optim și ajung în sânge într-o cantitate mare (efect de supradoză). Tot sucul de gref poate bloca transportul unor substanțe active din medicamente și să reducă în consecință eficacitatea acestora.

Interacțiunea variază de la o persoană la alta, poate apărea la consumul unui singur pahar de suc și poate persista timp de 2-3 zile. Este bine să evitați asocierea sucului de gref cu tratamentul antihipertensiv, antihistaminic, antisecretor, anxiolitic, antidepresiv, antiaritmic, hipolipemiant. De știut că restul de citrice (portocală, mandarină) nu au impact asupra eficacității medicamentelor”, scrie Mihaela Bilic pe Instagram.

 

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

9 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

10 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

10 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

11 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

11 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică