miercuri, septembrie 28, 2022

Sucurile naturale sunt adevărate comori pentru sănătate, datorită conținutului ridicat de vitamine, minerale și nutrienți esențiali. Cu toate acestea, până și produsele 100% naturale pot avea contraindicații. Iată ce suc nu trebuie să consumi niciodată dacă urmezi un tratament sau iei anumite medicamente.

Sucul de grapefruit este faimos în toată lumea, mai ales pentru posibilele efecte asupra siluetei. Cu atât mai mult, este bogat în vitamine și antioxidanți puternici, fiind un aliat de încredere în lupta cu multiple afecțiuni.

Te-ar mai interesa: Oamenii de știință au descoperit ce provoacă Alzhe...

Cu toate acestea, sucul de grapefruit conține o anumită substanță care blochează enzimele hepatice. Astfel, anumite medicamente nu mai sunt metabolizate optim și ajung în sânge într-o cantitate mare, având efect de supradoză.

Nu consumați suc de grapefruit cu medicamente

Mihaela Bilic, nutriționist și expert în boli metabolice, dezvăluie pe o rețea de socializare un secret nebănuit despre sucul de grapefruit. Acesta nu ar trebui să fie niciodată consumat împreună cu medicamente, din cauza unei substanțe care blochează enzimele hepatice.

Nu luați medicamente cu suc de grepfrut

Cu gust acru-amărui și culoare galbenă sau roz, gref-ul este fructul vedetă când vine vorba de slăbit. Nu există dovezi că sucul de gref ar topi grăsimea, însă ce știm sigur e că nu face casă bună cu medicamentele.

Te-ar mai interesa: 3 motive să-ți faci asigurare privată de sănătate...

Pe lângă vitamine, antioxidanți, fibre și multă apă, el conține o substanță care blochează enzimele hepatice. În aceste condiții anumite medicamente nu mai sunt metabolizate optim și ajung în sânge într-o cantitate mare (efect de supradoză). Tot sucul de gref poate bloca transportul unor substanțe active din medicamente și să reducă în consecință eficacitatea acestora.

Interacțiunea variază de la o persoană la alta, poate apărea la consumul unui singur pahar de suc și poate persista timp de 2-3 zile. Este bine să evitați asocierea sucului de gref cu tratamentul antihipertensiv, antihistaminic, antisecretor, anxiolitic, antidepresiv, antiaritmic, hipolipemiant. De știut că restul de citrice (portocală, mandarină) nu au impact asupra eficacității medicamentelor”, scrie Mihaela Bilic.

Te-ar mai interesa: Vlad Ciurea: beți această licoare primul lucru dim...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private