Categories: Ştiri sănătate

Nu este bine să facem acest lucru imediat după ce scoatem ouăle din frigider

Nu este bine să facem acest lucru imediat după ce scoatem ouăle din frigider. Există un număr foarte mare de metodede de a găti ouăle în coajă, de la preparea lor în oala sub presiune, până la coacerea în cuptor.

Atunci când vrem să mâncăm un ou la micul dejun, cu siguranță avem o dilemă: cum este mai bine și mai sănătos să-l pregătim – prăjit sau fiert?

Din start, nutriţioniştii înclină balanţa în favoarea oului fiert, întrucât astfel se evită transferul grăsimilor din uleiul folosit la prăjit. Riscurile nu sunt eliminate complet nici prin fierbere, susțin unele voci.

Deci, dacă totuși ne decidem să facem un ou fiert, tare sau moale, trebuie să știm că trebuie să ținem cont de un lucru important, potrivit Tastingtable.

Evitați o „reacție violentă” care va face ca ouăle să se spargă

Acesta este să ne asigurăm că ouăle pe care vrem să le fierbem sunt la temperatura camerei, și nu reci, abia scoase din frigider. Explicația este cât se poate de simplă: odată ajunse în apa fierbinte, ouăle reci se vor sparge!

Este foarte important să ținem ouăle la temperatura camerei înainte de a le strecura în apă fierbinte.  Aruncarea ouălor reci în apa clocotită creează o „reacție violentă” care deseori va face ca ouăle să se spargă. În plus, diferența dintre temperatura oului și cea a apei poate face ca albușul de ou să se lipească mai mult de interiorul cojii, făcându-l greu de curățat.

Este bine să scoateți ouăle pe care doriți să le gătiți din frigider în același timp în care începeți să încălziți oala cu apă: până când apa va ajunge la fierbere, ouăle se vor fi încălzit destul de mult. O altă modalitate de a aduce rapid ouăle la temperatura camerei este să le puneți într-un castron, să umpleți vasul cu apă călduță și să le lăsați să stea timp de 5 până la 10 minute.

Gospodinele știu că același lucru este valabil și când au de pregătit o prăjitură, în care albușurile de ouă trebuie bătute spumă. Pentru a avea o spumă cât mai fermă, ouale trebuie scoase din frigider cu o oră-două înainte. Albușurile se bat spumă mult mai ușor dacă sunt la temperatura camerei.

Recent Posts

Lucruri esențiale pe care oamenii nu le fac. Sunt vitale pentru sănătate

Elemente vitale pentru sănătate. Dr. Cezar, celebrul cardiolog, dezvăluie care sunt elementele vitale pentru sănătate.…

8 ore ago

Pelagra

Ce este, cum se manifestă și de ce apare boala PELAGRA? Pelagra este boala cauzată…

8 ore ago

Regimul alimentar al pacientului cu diabet. Află dacă pot consuma cireșe

Regimul alimentar al pacientului cu diabet. Regimul diabeticilor este foarte important pentru controlul nivelului de zahăr…

9 ore ago

Horoscop 16 mai. Vărsător, trebuie să împărtășești energia ta minunată

Horoscop 16 mai. Astrologii au făcut previziuni pentru toate semnele: Prntru nativii din zodia Berbec…

9 ore ago

Vești noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Anunț de ultim moment de la Spitalul „Foişor”

Vești noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Anunț de ultim moment de…

10 ore ago

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de vară: Are puține calorii

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de…

10 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra