Categories: Stil de viaţă

Nu reușești să te trezești dimineața? Acest TRUC te ajută să NU mai amâni alarma pentru 5 minute

Nu reușești să te trezești dimineața? Acest TRUC te ajută să NU mai amâni alarma pentru 5 minute. Te vei ridica din pat imediat cum auzi ceasul!

Ceasul deșteptător sună, de îndată ce auzi primul semnal te grăbești să-l amâni, te identifici? Dacă faci parte din această categorie, încearcă o tehnică pentru a te trezi repede dimineața și a uita de cele 5 minute suplimentare.

Vestea bună este că, la fel cum există tehnici pentru a dormi în 2 minute, unele trucuri te ajută să te trezești și să te ridici repede din pat dimineața.

Cum să te trezești repede dimineața?

Fără îndoială, ceasul biologic al fiecărei persoane este diferit, unele sunt diurne, iar altele sunt nocturne, dar majoritatea dintre noi trebuie să se încadreze într-un anumit interval orar. Din fericire, există nu numai oameni, ci specialiști preocupați de această problemă.

Unul dintre ei este profesorul și cercetătorul somnului, Seiji Nishino, care asigură că este posibil, nu numai să te trezești devreme și rapid dimineața, ci să-l faci „proaspăt”. Pentru a realiza acest lucru, trebuie să urmați acești pași:

Obțineți un somn de calitate. Pentru a te trezi revitalizat a doua zi și a nu te lupta, trebuie să te odihnești cu o noapte înainte.

O modalitate bună de a realiza acest lucru este cu o baie fierbinte cu o oră sau o oră și jumătate înainte de culcare, astfel vă veți crește temperatura corpului și va fi ajustată pentru o calitate mai bună a somnului … și nu dormi prea acoperit.

Setați două alarme la 20 de minute distanță. Setarea alarmei cu 20 de minute înainte de ora în care trebuie să te ridici are legătură cu fazele somnului.

Primul ar trebui să aibă un volum scăzut pentru a vă trezi dacă sunteți într-un somn profund și, al doilea, la un volum normal, astfel încât în ​​acele 20 de minute să se facă schimbarea de fază și să vă treziți mai ușor și fără a fi uimiți.

Expune-te luminii naturale

Pentru a vă începe dimineața cu vitalitate și fără somnolență, lăsați perdelele ușor deschise, astfel încât lumina soarelui să intre dimineața, deoarece dă ordinea de a începe ziua.

A lua micul dejun. Micul dejun nu este doar cea mai importantă masă a zilei, deoarece vă oferă energie și substanțe nutritive pentru a vă începe ziua, în plus, alegerea alimentelor care sunt crocante sau care vă obligă să mestecați va fi un mare impuls.

Acest lucru, deoarece mestecarea îmbunătățește stimularea neuronală și memoria, activând și întărind căile de comunicare dintre creier și sistemul nervos.

Urmând această tehnică, nu numai că te vei trezi mai repede, vei fi și mai activ mental.

5 pași, timp de 3 săptămâni

Dacă sunteți o persoană care nu poate dormi înainte de ora 1:00 și, prin urmare, nu se poate trezi devreme, experții de la Universitățile din Birmingham și Surrey din Regatul Unit au descoperit cum să schimbe cu succes ceasul corpului într-un timp scurt.

Pentru a realiza acest lucru, este necesar să urmați acești pași timp de 3 săptămâni:

  • Treziți-vă cu 2 până la 3 ore înainte de ora obișnuită, maximizând intrarea luminii exterioare.
  • Du-te la culcare cu 2-3 ore mai devreme decât ai face în mod normal și limitează-ți expunerea la lumină înainte de a dormi.
  • Păstrați-vă orele de somn și de veghe fixe atât în ​​timpul săptămânii, cât și în weekend.
  • Mâncați micul dejun cât mai curând posibil când vă treziți și mâncați la aceeași oră în fiecare zi.
  • Evitați să luați cina după ora 19:00.

În cele din urmă, dacă doriți cu adevărat să vă treziți repede și să vă ridicați din pat cât mai repede posibil, evitați să amânați alarma timp de 5 minute, singurul lucru pe care îl veți face este să porniți din nou ciclul de somn.

Mai bine urmați această tehnică pentru a vă trezi repede dimineața și pentru a vă începe zilele cu energie. Desigur, amintiți-vă că un stil de viață sănătos, dormind 7 până la 8 ore pe zi, exerciții fizice și reducerea stresului, nu numai că vă va ajuta să vă odihniți mai bine, ci și să vă simțiți bine pe tot parcursul zilei.

Recent Posts

Urmează cea mai grea zi din an pentru o ZODIE. Se apropie o cumpănă majoră

Se anunță o săptămână capricioasă pe plan meteorologic, dar și astrologic. Pe 15 mai se…

30 de minute ago

15 mai. Ziua Națională a Bujorului Românesc. Este floare națională a României, iar care o rup au parte de amenzi usturătoare

Ziua Națională a Bujorului Românesc. Specie florală unică în Europa, se găseşte numai în România…

o oră ago

Șase copii au ajuns la Urgență cu halucinații. Bunica i-ar fi spălat cu o substanță toxică

Mai mulți copii au ajuns la Urgență cu halucinații. O nouă tragedie care ar fi…

2 ore ago

Trei simptome de cancer care pot fi observate în timpul mesei. Ce nu trebuie să ignori niciodată

Simptome de cancer care apar la masă. Este bine cunoscut că factori precum fumatul mult,…

2 ore ago

Suntem din ce în ce mai nefericiți la locul de muncă. Tot mai mulți români se plâng de epuizare și stres

Suntem nefericiţi și neîmpliniți la locul de muncă! Cel puţin aceasta este concluzia la care…

3 ore ago

Vestea așteptată de toți pensionarii. CNPP a stabilit modelul OFICIAL al deciziei de recalculare

Modelul deciziei de calcul a pensiilor emis de CNPP. Din septembrie 2024, pensiile stabilite pe…

3 ore ago

Citeste si: