joi, octombrie 6, 2022

Când este indicat să bem cafeaua! Dacă vă considerați un adevărat iubitor al cafelei, veți fi de părere că orice moment al zilei este bun ca să o savurați.

Cu toate acestea, există unele momente care sunt mai recomandate decât altele. De aceea, vrem să vă spunem care este cel mai bun moment pentru a bea cafea, astfel încât să vă puteți bucura de toate avantajele și proprietățile stimulante ale acesteia.

Te-ar mai interesa: Atenție la ambalajul de aluminiu! Medicul Adina Al...

Care este cel mai bun moment pentru a bea cafea

Probabil, dacă v-am întreba care este cel mai bun moment pentru a bea cafea, ați exclude, desigur, chiar timpul înainte de a merge la culcare. Acesta este momentul zilei în care oricare dintre noi nu ar bea cafea pentru a adormi. Cu toate acestea, există alte momente în care nu se recomandă ingerarea acestuia.

De fapt, marea majoritate a iubitorilor de cafea o consumă la prima oră dimineața și este o practică proastă. Consumul de cafea când ne trezim este un obicei profund înrădăcinat în societatea noastră, dar adevărul este că acesta nu este tocmai cel mai bun moment.

Când ne trezim, în special între 8 și 9 dimineața, hormonul cortizol se află la vârfurile sale cele mai înalte. Aceasta înseamnă că, în realitate, când ne ridicăm, avem deja suficientă stimulare datorită acțiunii acestui hormon natural.

Te-ar mai interesa: Trei zodii pe care să nu te bazezi niciodată! Te v...

o viață sănătoasă

Dacă bei cafea la prima oră dimineața și nu observi atât de mult efectele acesteia, aceasta se datorează tocmai acestui hormon, deoarece corpul tău este deja suficient de stimulat și nu are nevoie de mai mult pentru a te trezi.

Prin urmare, dacă aveți nevoie de cafea dimineața, cel mai bine este să așteptați două sau trei ore după ce vă ridicați.

Dar asta nu e tot. Alte vârfuri ridicate de cortizol apar pe tot parcursul zilei: între orele 12 și 13 și între orele 17:30 și 18:30 după-amiaza.

Te-ar mai interesa: Sărbătoare 6 Octombrie. Rostește această rugăciune...

Când este indicat să bem cafeaua! Prin urmare, cele mai bune momente pentru consumul de cafea sunt între 9:30 și 11:30 și de la 13:00, cum ar fi după masă.

Acum știți care este cel mai bun moment pentru a bea cafea!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private