Categories: Ştiri sănătate

NU va fi nici un val șase! Declarația managerului spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi

În ultimele zile se vorbește din ce în ce mai intens de valul șase pandemic. Unele spitale din țară chiar au anunțat că a început deja, în ciuda previziunilor Ministrului Sănătății.

Medicul Florin Roșu, actualul manager al Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi,a declarat pentru News.ro că în opinia domniei sale nu am intrat în valul șase, în ciuda creșterii numărului de cazuri.

„Eu cred că nu va fi niciun val şase. Există într-adevăr o creştere, dar nu e ceva ieşit din comun. Avem o triplare faţă de săptămâna trecută a numărului de internări la spitalul din Iaşi. Am avut 10 cazuri, acum sunt peste 30. Avem patru pacienţi la terapie intensivă, toţi având comorbidităţi. Este o creştere graduală a numărului de cazuri, dar nu va pune probleme. Se vor redeschide probabil secţii COVID şi în celelalte spitale, dar consider că nu este cazul să intrăm în panică”, a declarat medicul Florin Roşu.

Managerul spitalului ieşean susţine însă că se impune precauţie din partea oamenilor, mai ales în perioada vacanţelor.

„Este firesc să ne bucurăm de concedii, Însă în locurile închise şi aglomerate nu ar trebui să ne ruşinăm să purtăm mască. Este o măsură de prevenţie necesară. De asemenera, igiena mâinilor trebuie făcută riguros”, a mai afirmat el.

În cursul zilei de vineri, 8 iunie, Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara a anunțat că a început valul șase.

„Creșterea numărului de cazuri a început acum aproape o săptămână. De la unu – doi pacienți pe zi care se prezentau pentru evaluare în ambulatoriu, ieri după-amiază am avut 9 pacienți cu COVID-19. Din fericire, majoritatea au forme ușoare de boală.

Principalul simptom este febra, dar au fost persoane care au dezvoltat și o tuse ușoară și chiar dureri musculare. Cele mai multe cazuri sunt din clustere familiale. Practic, au luat virusul unul de la celălalt, în familie.

Evaluarea se face ca și până acum. Vorbim de analizele biologice obișnuite, se măsoară saturația de oxigen din sânge, tensiunea, se realizează un EKG și, dacă este nevoie, facem și un low-dose CT. Evaluarea se face în urma unei programări”, spune dr. Ana Enoiu Văduva, medic specialist boli infecțioase la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș” Timișoara.

Manager Spital Timişoara: „Cuvântul de ordine, prudența. Nu înseamnă că trebuie să stăm în casă, dar să purtăm mască în locurile aglomerate”

Recent Posts

Urmează cea mai grea zi din an pentru o ZODIE. Se apropie o cumpănă majoră

Se anunță o săptămână capricioasă pe plan meteorologic, dar și astrologic. Pe 15 mai se…

1 minut ago

15 mai. Ziua Națională a Bujorului Românesc. Este floare națională a României, iar care o rup au parte de amenzi usturătoare

Ziua Națională a Bujorului Românesc. Specie florală unică în Europa, se găseşte numai în România…

31 de minute ago

Șase copii au ajuns la Urgență cu halucinații. Bunica i-ar fi spălat cu o substanță toxică

Mai mulți copii au ajuns la Urgență cu halucinații. O nouă tragedie care ar fi…

o oră ago

Trei simptome de cancer care pot fi observate în timpul mesei. Ce nu trebuie să ignori niciodată

Simptome de cancer care apar la masă. Este bine cunoscut că factori precum fumatul mult,…

2 ore ago

Suntem din ce în ce mai nefericiți la locul de muncă. Tot mai mulți români se plâng de epuizare și stres

Suntem nefericiţi și neîmpliniți la locul de muncă! Cel puţin aceasta este concluzia la care…

2 ore ago

Vestea așteptată de toți pensionarii. CNPP a stabilit modelul OFICIAL al deciziei de recalculare

Modelul deciziei de calcul a pensiilor emis de CNPP. Din septembrie 2024, pensiile stabilite pe…

3 ore ago

Citeste si: