marți, august 9, 2022

O nouă decizie guvernamentală emisă de autoritățile elene la începutul acestei săptămâni a stabilit că turiștii care se infectează cu boala COVID-19 în timp ce se află în Grecia nu vor fi obligați să intre în carantină.

Potrivit unei decizii privind protocolul de sănătate emisă de miniștrii turismului, sănătății și economiei pentru funcționarea afacerilor din turism pe perioada COVID-19 pentru anul 2022, nu vor mai exista camere de carantină la hoteluri.

Te-ar mai interesa: Demență: semnul din limbă care poate sugera volumu...

Aceasta înseamnă cei care se infectează cu virusul nu vor mai fi obligați să respecte regulile de autoizolare în Grecia, relatează SchengenVisaInfo.com.

În plus, regula actuală care cere tuturor celor infectați cu virus să rămână în carantină pentru o perioadă de cinci zile nu se aplică călătorilor, explică GTP.

Aceși sursă notează că, în conformitate cu noile protocoale, călătorii din Grecia vor putea alege dacă vor să rămână în autoizolare pentru numărul de zile pe care le-au rezervat.

În afară de cele menționate mai sus, s-a explicat că turiștii infectați cu COVID-19 vor putea accesa și feriboturile, avioanele și alte forme de transport. Cu toate acestea, trebuie să poarte o mască de față FFP2 sau KN95 tot timpul.

Te-ar mai interesa: Artrita reumatoidă: Încercați aceste remedii atunc...

Grecia și-a ridicat toate restricțiile de intrare legate de COVID la începutul lunii mai. De atunci, tuturor călătorilor, indiferent de țara de origine, li s-a permis intrarea fără restricții.

Cu toate acestea, în ciuda faptului că nu mai necesită un certificat de vaccinare, de recuperare sau de testare de la călători, autoritățile ar putea sfătui în curând pe toată lumea să poarte o mască de protecție atunci când frecventează diferite locuri publice interioare, deoarece cazurile de infecție cu COVID au crescut în ultimele două săptămâni.

Te-ar mai interesa: Horoscop: Capricorni, vă așteaptă o zi cu „scântei...

Datele Organizației Mondiale a Sănătății arată că Grecia a raportat 113.373 de noi cazuri de infecție și 150 de decese în ultimele șapte zile. Astfel, tuturor le este recomandat să respecte măsurile de bază de sănătate.

Anterior, SchengenVisaInfo.com a raportat că creșterea turismului din Grecia este cu mult peste media zonei euro. Ministrul grec al Turismului, Vasilis Kikilias, a declarat că sectorul turistic al țării este de așteptat să stimuleze creșterea PIB-ului în acest an.

Te-ar mai interesa: Ai dormit dar cu toate astea te simți obosit când ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private