Categories: Ştiri sănătate

Număr record de pacienţi la secţia UPU a Spitalului Sf. Spiridon din Iaşi

Din cuprinsul articolului

La Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului ”Sfântul Spiridon” din Iaşi s-au prezentat 380 de persoane pe parcursul ultimelor 24 de ore, un număr record de la înfiinţarea unităţii.

„Tradiţional, începutul lunii ianuarie este cu multe prezentări în Urgenţe, cu gărzi dificile şi pacienţi în stare gravă, în contextul acutizării în zilele de sărbători a unor boli cronice, fie a apariţiei unor accidente, traumatisme, agresiuni şi infecţii respiratorii.

Totuşi, ziua de 3 ianuarie 2024 ne-a adus în faţa unui număr record de pacienţi pe care nu l-am avut de istoria noastră de aproximativ 25 de ani. Au fost 380 de pacienţi”, a declarat coordonatorul UPU de la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iaşi, dr. Diana Cimpoeşu.

Conform acesteia, foarte mulţi bolnavi au ajuns în UPU fie cu ambulanţa, fie cu mijloace proprii, pentru că medicii din medicina primară sau din ambulatoriu au avut liber.

„Suntem impresionaţi de numărul mare de pacienţi aduşi în stare foarte gravă, dar sunt şi urgenţe metabolice, infecţioase cât şi cardiovasculare, gastrointestinale. Au fost foarte multe pancreatite, ulcere, ulcere perforate, cazuri care trebuie să ajungă la Chirurgie.

Val de viroze la început de an

Peste acestea s-au suprapus virozele la adulţi şi vârstnici. Au fost şi cazuri grave, mai ales că la pacienţii de peste 80 de ani îmbracă forme acute, motiv pentru care au necesitat şi ventilaţie mecanică noninvazivă”, a mai spus dr. Cimpoeşu, potrivit Agerpres.

Ea a mai menţionat că locurile de terapie intensivă din toate spitalele ieşene sunt ocupate. „Ne dorim să nu mai apară cazuri grave. Cei care au boli cronice să se adreseze medicilor curanţi, medicilor din ambulator, medicilor de familie care să le reevalueze tratamentul, regimul dietetic”, a declarat dr. Cimpoeşu.

Medicul recomandă evitarea expunerii la frig şi a zonelor aglomerate, pentru a preveni răspândirea virozelor în rândul populaţiei.

Recent Posts

Pilonul II de pensii: procedura de retragere a banilor

Pensia administrată privat (obligatorie, Pilonul II) ) nu ne costă suplimentar. Participarea la pensiile administrate…

10 ore ago

Horoscop 13-19 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. Nativii care se vor bucura de un succes extraordinar

Horoscopul săptămânii 13-19 mai 2024 este prezentat de astrologul cu Mihai Voropchievici. Acesta a prezis…

11 ore ago

10 alimente care te constipă: ce să eviți și cum să menții un tranzit intestinal sănătos

Constipația este o problemă frecventă în cazul în care oamenii întâmpină dificultăți în efectuarea scaunelor…

12 ore ago

Guvernul oferă 2000 lei până în 2027 tuturor femeilor care îndeplinesc această condiție. Toate femeile din România ar trebui să știe!

Mamele defavorizate, adică cele cu venituri mici, cele aflate în situații critice de viață ori…

13 ore ago

Citeste si: